Abidal tillbaka i Barças trupp

FOTBOLL

BARCELONA. Sex veckor efter tumöroperationen är Eric Abidal tillbaka.

Den franske försvararen är det stora utropstecknet i Barcelonas trupp i dag.

– Vi har två stora händelser i dag; att vi kan ta oss till Champions League-final och att Eric Abidal är tillbaka, säger Pep Guardiola.

Tillbaka för att hjälpa Messi med flera.

I början av mars upptäcktes en tumör i levern hos Eric Abidal och Barcelonas försvarare tvingades till operation. Fotbollsvärlden stöttade Abidal genom tröjor med fransmannens namn och en uppsjö av hälsningar via sajter och sociala nätverk. Barcelona kommunicerade att Abidal av allt att döma skulle vara borta för resten av säsongen.

I dag, sex veckor efter operationen den 17 mars, är Eric Abidal tillbaka i Barcelonas trupp till kvällens jättematch mot Real Madrid.

– Vi har två stora händelser i dag, att vi kan ta oss till final i Champions League och att Eric Abidal är tillbaka i truppen, säger Pep Guardiola dagen före match.

Också Iniesta tillbaka

Att Abidal ska starta matchen i dag är inte särskilt troligt, men Camp Nou lär ljuda högt i kväll när Barcelonas nummer 22 ropas upp i högtalarna.

Även Andrés Iniesta är tillbaka i truppen efter att ha missat den första semifinalen mot Real Madrid förra onsdagen och även lördagens förlustmatch borta mot Real Sociedad.

ARTIKELN HANDLAR OM