”Vänskapen till Barças spelare är förstörd”

Uttalandet som skakar spanska landslaget

FOTBOLL

De heta El Clásico-matcherna har skapat problem för det spanska landslaget.

Real Madrids Xabi Alonso säger nu att vänskapen mellan landslagsspelarna i de två lagen är skadad.

– Förhållandet med Barça-spelarna är förstört, säger Alonso enligt Sky Sports.

Förbundskapten Vicente del Bosque varnade inför dubbelmötet i Champions League mellan Barcelona och Real Madrid att rivaliteten lagen emellan kunde skada landslaget.

Förbundskaptenen orolig

– Jag är orolig för bråk mellan mina spelare under de här matcherna, vilket jag hoppas inte hittar vägen in i vårt omklädningsrum. Goda relationer i omklädningsrummet är grunden till all framtida framgång, sade del Bosque till Marca.

Nu verkar hans farhågor ha infriats. Matcherna har skadat vänskapen mellan spelarna i det spanska landslaget säger Real-stjärnan Xabi Alonso.

– Förhållandet med Barça-spelarna är förstört, säger Alonso enligt Sky Sports.

Real Madrid har under veckorna publicerat videobilder på filmande Barcelona-spelare och hur Barcelonas Sergio Busquets, enligt Real, skriker rasistiska ord till Marcelo. Alonso är framförallt arg på landslagskollegan Busquets.

– Det finns inte mycket att säga. Det är uppenbart. Men jag vet inte hur arg Marcelo är. Det får du fråga honom om.

Alves: Tål inte varandra

Barcelonas brasse Dani Alves bekräftar den spända stämningen lagen emellan. Ytterbacken var efter matchen upprörd över att Reals spelare inte gratulerade ärkerivalen till segern.

– Jag tror inte att vi tål varandra efter så många matcher i rad. Det är synd att sådant här händer inom fotbollen. När Barça förlorade cupfinalen gratulerade vi dem. Om de inte kan det visar det bara skillnaden mellan Barça och Madrid. Vi är mer än en klubb, säger Alves enligt The Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM