Därför bojkottade Mourinho arenan

Styrde laget med nytt verktyg

Foto: AP
FOTBOLL

Avstängde José Mourinho valde att inte se Barcelona-Real Madrid på Camp Nou för att undvika övervakning från Uefa.

Från sitt hotellrum kunde 48-åringen ostörd styra laget via en Ipad hos sig och en som var gömd på Reals bänk‚ skriver Sky Sports.

Det finns det gamla skolan och så finns det den nya. Sir Alex Ferguson styrde Manchester United från läktaren med en sladdtelefon när han var avstängd. José Mourinho valde en nyare taktik.

”Var i kontakt”

Enligt Sky Sports ville portugisen inte befinna sig på läktaren i returen av Champions Leagues-semifinal för att slippa sitta bredvid Uefas representant. Istället såg managern matchen från sitt hotellrum där han oövervakad kunde styra sitt Real via en Ipad.

– Karanka (assisterande coach) talade inte med José Mourinho under matchen men det gjorde Chendo (lagledare) på telefon och en av hans assistenter var i kontakt med honom via sin Ipad hela matchen, säger spanske journalisten Guillem Balague till Sky Sports.

Styrde allt

Hjälptränaren Silvino Louro Louro satt, enligt Sky Sports, med en tunn Ipad gömd på bänken som han hela tiden kommunicerade med Mourinho via. Därifrån styrde portugisen allt, inklusive vad Aitor Karanka skulle säga på den efterföljande presskonferensen.

– Det låter konstigt att Real Madrid skulle klaga på domaren men det var det Karanka gjorde. Det var tydligt att det var kritik skickad direkt från José Mourinho, som inte var där, säger Balague.

ARTIKELN HANDLAR OM