Mourinho stängs av fem matcher

Real: Vi ska kämpa till slutet

Foto: AP
FOTBOLL

José Mourinho stängs av fem matcher för sina kritiska uttalanden efter den första semifinalen i Champions League mot Barcelona.

Enligt Marca planerar nu Real Madrid att överklaga beslutet.

Real Madrid förlorade den första semifinalen mot Barcelona med 2-0 efter att ha fått Pepe utvisad. Efter matchen riktade klubbens manager José Mourinho stenhård kritik mot domarteamet, Barcelona och Uefa.

”Skulle skämmas”

– I dag har vi fått bevisat att man inte har någon chans mot Barcelona. Uefa tillåter helt enkelt ingen att spela mot dem. Jag vet inte varför, om det beror på att de har Unicef som sponsor på sina tröjor, eller om det är för att de är så sympatiska. Josep Guardiola är en fantastisk tränare, men han har vunnit en Champions League-pokal som jag skulle skämmas över, med tanke på skandalen på Stamford Bridge. Om han vinner i år kommer det vara efter skandalen på Bernabéustadion, var José Mourinhos ord efter matchen.

Pinto stängs av tre matcher

Nu straffas portugisen för kritiken som vållade stor debatt. Mourinho stängs av i fem matcher och tvingas dessutom betala 450 000 kronor i bötet. Real ska samtidigt ha gjort klart att de kommer att “kämpa till slutet” för att försvara sin manager, skriver Marca.

Barcelonas reservmålvakt Pinto stängs i sin tur av tre matcher för bråket vid spelargången i halvtid.

ARTIKELN HANDLAR OM