”Real måste sälja Pepe”

Spanska tidningarna hårda mot Real Madrid och Pepe

1 av 11 | Foto: TV4 SPORT
ÖVERFALLET Pepe stämplar en sittande Messi över handen.
FOTBOLL

BARCELONA. Den spanska tidningarna är tuffa mot Real Madrid dagen efter förlusten mot Barcelona.

"Det är tufft, men Real Madrid måste sälja Pepe" skriver en av Madrid-tidningen Marcas chefredaktörer.

Efter förlusten i gårdagens Clásico, det nionde Real Madrid spelar under José Mourinhos ledning med en enda seger som resultat, är spansk press hård i omdömena mot laget från Madrid.

"Hjältar och skurkar" skriver Mundo Deportivo på sin förstasida och lägger, precis som övriga tidningar stort fokus på Pepes omtalade stämpling av Leo Messis hand i andra halvlek.

”Real måste sälja Pepe”

Marca, med bas i Madrid och normalt sett mycket lojal med Real Madrid, pryder förstasidan med rubriken "Den oändliga historien" och är kanske hårdast i kritiken mot Pepe och kallar stämplingen för "skamlig". En av tidningens chefredaktörer, Carlos Carpio, skriver att klubben tydligt måste visa att Pepes beteende är oacceptabelt.

"Det är tufft, men Real Madrid måste sälja Pepe för sitt återfallsbeteende" skriver Carpio, med hänvisning till tidigare omstridda diskussioner där den portugisiske spelaren varit inblandad.

Barcelonas spelare var inte heller sena att fördöma Pepes beteende.

Iniesta: ”Bilden säger allt”

– Jag tycker att bilderna säger allt, säger Andrés Iniesta efter matchen och Gerard Piqué menar att portugisen måste stängas av av disciplinkommittén, även om Barcelona själva valt att inte anmäla honom.

– Det finns människor som är anställda för att jobba med sånt här. Om de här kommittéerna gör sitt jobb så måste de agera. Bilderna säger allt, det finns inget att tillägga, säger Gerard Piqué på presskonferens dagen efter match.