”Det handlar inte om Pep eller Tito”

Petade Barça-tränaren i ögat i fjol – nu tonar Mourinho ner bråket

Foto: SCANPIX
Bad om ursäkt Fjolårets Supercup-möte slutade med storbråk och att Mourinho petade Tito Vilanova i ögat. I kväll är det dags för repris på finalen.
FOTBOLL

Förra årets Supercup-­möte slutade med att José Mourinho petade Barce­lonas Tito Vilanova i ögat.

Inför kvällens möte­ ­tonar Real Madrid-­tränaren ned bråket.

– Det handlar inte om Pep eller Tito utan det handlar om att spela mot Barce­lona, säger portugisen.

I augusti för ett år sedan möttes Barcelona och Real Madrid i Spanska Super­cupen.

Jose Mourinho var huvudtränare för Real medan Tito Vilanova var assisterande i Barcelona. Efter matchen minns alla en sak – hur de båda tränarna rök ihop och Mourinho petade Vilanova i ögat med fingret.

Bad om ursäkt

Tidigare denna sommar bad Jose om ursäkt för att minska på spänningen mellan dem. Nu återstår det att se om det har hjälpt eller om gammalt groll fortfarande ligger kvar och spökar. I kväll möts näm­ligen ­lagen igen. Precis på samma sätt som det var förra året, i Spanska Supercupen, på Camp Nou och med båda tränarna utanför planen.

– Det handlar inte om Pep Guardiola eller Tito utan det handlar om att spela mot Barcelona, det är så vi ser på det, säger Jose Mourinho till AP.

Barça vann i fjol

Vid drabbningen förra året vann Barça hemma med 3–2 i returmötet och tog hem Supercupen men det verkar inte röra Mourinho i ryggen.

– Fick jag välja så skulle jag välja samma sak som hände förra året då vi för­lorade Super­cupen men vann ligan. Om att förlora detta är motivationen för att ta ­ligatiteln så skriver jag på det på en gång, säger han till AP.

Song kan debutera

Kvällens match är den första av två och storstjärnor som Cristiano Ronaldo och Lionel Messi finns på plats. Däremot kommer Reals försvarare Pepe missa matchen då han återhämtar sig efter en hjärnskakning. Raul Albiol tar förmodligen platsen därbak tillsammans med Ramos.

David Villa ska vara tillgänglig för spel med Barca efter skada och mittfältaren Alex Song skulle kunna göra ett inhopp efter övergången från Arsenal.

ARTIKELN HANDLAR OM