Bryter kontrakt – värt tio miljoner

”Det blev lite kaos”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Förre BP-spelaren Sinan Ayranci bröt i dag sitt kontrakt med turkiska Gençlerbirligi SK efter en konflikt med klubbledningen, kan Sportbladet avslöja.

Som kompensation får 20-åringen enligt Sportbladets uppgifter ett sexsiffrigt belopp.

– Jag hade 2,5 år kvar vilket är ganska lång tid och när jag skrev kontraktet var det värt tio miljoner. Det duger, säger Ayranci till Sportbladet.

Svenske Sinan Ayranci har haft stora skadeproblem sedan övergången till Gençlerbirligi sommaren 2009. Hösten 2010 spenderade 20-åringen på lån hos gamla klubben Brommapojkarna men när han skulle återvända hände något.

”De litade inte på mig”

– Det blev lite kaos. Tanken var att jag skulle komma till lägret, eftersom jag varit frisk ett halvår, men de litade inte på mig. De ville inte heller ta chansen att se efter. När jag väl kom ner fick jag ett samtal att komma och diskutera mitt kontrakt, säger Ayranci.

I dag kom parterna överens om att gå skiljda vägar. Som plåster på såren får Ayranci, vad Sportbladet erfar, ett sexsiffrigt belopp som kompensation.

– Jag kan inte säga något om det. Jag hade 2,5 år kvar vilket är ganska lång tid och när jag skrev kontraktet var det värt tio miljoner. Det duger.

Hur ser du på klubbens agerande?

– Jag har full förståelse för det. De trodde inte att jag var hundraprocentigt frisk i knäet och vi sade att om de inte tror mig kanske det är lika bra att inte fortsätta. Det var lite tjafs men jag fick det jag ville. Klubben förlorar några miljoner på det här men det är ganska skönt att det blev som det blev.

Intresse från Istanbul

Enligt Sportbladets uppgifter finns redan intresse från en klubb i Istanbul men talangen är även öppen för allsvenskan.

– Jag måste se vilka alternativ som finns. Om det är en bra möjlighet i allsvenskan i en bra klubb ska jag ta ställning till det därefter. Det är mycket pengar i Turkiet men vi får se vad som är bäst för mig. Nu är det inga pengar med i bilden utan det handlar om min utveckling.

ARTIKELN HANDLAR OM