Zengin hjälte i Turkiet: Det var jävligt skönt

Kvitterade och fixade poäng borta mot Galatasaray

Foto: Magnus Wennman
FOTBOLL

Bänkad för andra matchen i rad.

Då svarade Erkan Zengin med att göra ett ”perfekt inhopp”. 27–åringen ordnade en poäng för sitt Eskisehirspor mot Galatasaray.

– Det var jävligt skönt, det var skönt att komma in och göra mål faktiskt, säger Zengin till Sportbladet efter 1–1–målet.

Galatasaray, som saknade Johan Elmander, tog ledningen efter en knapp timme genom Burak Yilmaz. I den 67:e minuten bytte bortalaget Eskisehirspor in Erkan Zengin.

Ett byte som visade sig bli lyckat.

I den 89:e minuten höll sig den förre Hammarby–spelaren framme och satte 1–1 och ordnade en poäng till Eskisehirspor.

– Det var jävligt skönt, det var skönt att komma in och göra mål faktiskt. Jag var bra innan jag gjorde mål också, jag kände att jag skulle göra mål alltså. Det var öppet mål, jag var med på returen efter att målvakten räddat. Det var enkelt mål, men det var bra att jag var där, säger Zengin till Sportbladet.

Nöjd med inhoppet?

– Hela inhoppet var perfekt faktiskt. Jag var inte med förra matchen, jag var lite skadad så jag fick inte spela från start, jag fick inte hoppa in sen heller. Nu till nästa match blir det bättre.

Du har bevisat att du alltid ska starta?

– Ja, faktiskt, haha. Nu fick jag hoppa in och gjorde mål, då kommer jag få starta igen. Det är så det fungerar i fotboll, haha.

Glad att Elmander inte spelade

Zengin tyckte det var en bra bortamatch och är nöjd med poängen. Eskisehirspor är nu uppe på tio poäng i turkiska ligan, fyra bakom serieledaren Galatasaray.

– Det var jävligt bra tryck på läktaren. Galatasaray var inte så bra, de fick inte så mycket målchanser, de rullade runt på sin egen planhalva. Sedan gjorde de mål, så började vi gå framåt och gjorde mål. Det är perfekt, säger Zengin.

– Elmander var skadad i dag. Han är riktigt farlig, det var bra att han inte spelade den här matchen, haha.

”Det är sjukt”

När Sportbladet gjorde en lång intervju med Zengin för en månad sedan berättade mittfältaren att han tycker att han borde spela med det svenska landslaget.

27–åringen menade att Erik Hamrén hade missat honom och hoppades på att förbundskaptenen skulle läsa artikeln och sedan kontakta honom.

Men inget har hänt enligt Zengin.

– Nej, faktiskt inte. Det är sjukt, jag måste säga att det är sjukt.

Stärkt aktierna efter målet i kväll?

– Haha, jag vet inte. Jag vet inte hur han tänker (förbundskapten Erik Hamrén). Jag säger det hela tiden, alla bra spelare finns här i Turkiet.