Hotar stämma klubben efter urinanklagelser

FOTBOLL

Det har uppstått ett infekterat bråk mellan Ricardo Quaresma och en styrelsemedlem i Besiktas.

Ahmet Nur Cebi hävdar att spelaren har kissat på materialaren och blottat sig på träningsanläggningen.

– Jag älskar fansen, men tränaren och styrelsen i Besiktas vill inte ha mig här, säger Quaresma, som hotar att stämma klubben, till Huffington Post.

Foto: AP
Ricardo Quaresma.

Ricardo Quaresma kan ha gjort sin sista match i Besiktas.

Ahmet Nur Cebi, styrelsemedlem i den turkiska klubben, hävdar att den portugisiske landslagsmannen ska ha kissat på materialaren och visat könsorganet för en kvinna som arbetar vid träningsanläggningen.

29–åringen nekar till anklagelserna och hans agent Jorge Mendes kan komma att stämma Cebi och klubben.

– Jag älskar fansen, men tränaren och styrelsen i Besiktas vill inte ha mig här, säger Quaresma, som hotar att stämma klubben, till Huffington Post.

Får stöd av vice president

Quaresma får stöd av klubbens vice president Tamer Kiran.

– Vi har ett kontrakt med Quaresma och vi borde skydda honom. Vissa tv–kanaler har försökt att vrida till det här ryktet och tjäna på den situationen som har uppstått mellan klubben och Quaresma, säger Kiran som menar att Ahmet Nur Cebi bara sa som han gjorde för att bli av med journalisterna.

– De ställde några fruktansvärda frågor till Ahmet Nur Cebi. Han kunde inte svara på dem och gav några svar bara för att bli av med dem.

Spelat i Barça

Quaresma har spelat i stora klubbar under sin karriär. Supertalangen lämnade Sporting 2003, samma år som Cristiano Ronaldo, och skrev då på för Barcelona.

Men efter bara en säsong i den spanska klubben hamnade han i Porto. Efter fyra år där värvades Quaresma till Inter där han hade det tungt, bland annat blev han 2008 framröstad till en andraplats i Bidone d'Oro, ett pris som går till den sämsta spelare i serie A.

Quaresma kom till Besiktas 2010.