Mervan Celik lämnar Italien för Turkiet

Blir lagkamrat med Jimmy Durmaz

Foto: Scanpix.
Mervan Celik, till höger, i närkamp med Romas Erik Lamela.
FOTBOLL

Mervan Celik lämnar serie B-klubben Pescara.

23-åringen har skrivit på för tre år med turkiska Genclerbirligi.

– Han ser den turkiska ligan som en bra språngbräda till svenska A-landslaget, säger agenten Hasan Cetinkaya till Sportbladet.

Mervan Celik lämnade Gais för Pescara inför 2012/2013. Där blev det 23 matcher och fyra mål för 23-åringen, som kan spela både på mittfältet och i anfallet.

Nu kan Sportbladet avslöja att Celik lämnar Pescara och har skrivit på ett treårskontrakt med turkiska Genclerbirligi.

– Han hade två år kvar på sitt kontrakt med Pescara och de köper ut honom från kontraktet. Han vill givetvis spela i en högstaliga och Pescara åkte ur serie A förra säsongen, säger agenten Hasan Cetinkaya.

– Han är nöjd, det är ett steg i rätt riktning på alla plan. Det är bra förutsättningar i den här ligan och det är många svenska spelare som trivs, och är med i landslaget. Han kommer till en bra liga med en fantastisk välskött förening som satsar, och så får han Jimmy Durmaz som lagkamrat.

”Tycker om spelare med fart”

Genclerbirligi, som slutade på elfte plats i fjol, har gjort sig av med tränaren Fuat Capa. I stället har Metin Diyadin, som tränade Kasimpasa tidigare, tagit över.

– Klubben tror mycket på Mervan. Den nye tränaren tycker om spelare med fart och teknik, och Mervan ingår i den profilen. Tränaren var intresserad av Mervin förra året när han var i Kasimpasa.

Det fanns andra alternativ för Celik. Klubbar i Italien och en klubb i Bundesliga ville ha 23-åringen.

– Han tyckte att det här kändes väldigt bra. Han ser den turkiska ligan som en bra språngbräda till svenska A-landslaget, säger Cetinkaya.

– Han har turkiska rötter, behärskar språket och kulturen. Mervan är fortfarande en ung spelare och prioriterar mycket speltid. Han hade kunnat ta en ännu större klubb, men det finns alltid risker med det. Det här känns bra.