Elmander jagas av Olympiakos

Uppgifter till Sportbladet: Landslagsanfallaren aktuell för grekiska ligamästaren

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
på väg bort Svenske anfallsstjärnan Johan Elmander har fått lite speltid i turkiska storklubben Galatasaray. Enligt uppgifter till Sportbladet är grekiska ligamästaren Olympiakos nu på jakt efter 32-åringen.
FOTBOLL

Olympiakos är på jakt efter Johan Elmander.

Enligt Sportbladets grekiska uppgifter förs det diskussioner mellan den grekiska ligamästaren och den svenske anfallarens klubb Galatasaray.

– Jag har haft glädjen att representera Pär Zetterberg och Olof Mellberg i Olympiakos som är en bra klubb, men om de ringt om Johan Elmander vill jag inte kommentera, säger agenten Anders Wallsten.

Foto: Kristofer Sandberg / Scanpix
Anders Wallsten.

Johan Elmander är i full gång med försäsongen och laddar för ligastarten med Galatasaray.

Förra säsongen var tuff då skador (foten först, låret sedan), värvningen av Didier Drogba och formen på Burak Yilmaz gav den svenske landslagsanfallaren lite speltid. 32-åringen har ett år kvar på kontraktet med den turkiska storklubben.

När Sportbladet träffade Johan Elmander i början av sommaren sa han så här:

– Jag måste ha en diskussion med klubben om hur dom ser på det. Jag är för bra för att sitta på läktaren. Det kommer bli tufft nästa år, då går de ner till sex utlänningar i kvoten.

Enligt Johan Elmanders agent Anders Wallsten har situationen uppmärksammats.

– Galatasary har tre av Europas bättre anfallare för två plats­er, det har en och en annan stor klubb noterat och hört av sig, säger Anders Wallsten.

Överlägsen ligaseger

Och nu kommer det uppgifter från Grekland om att storklubben Olympiakos, som ännu en gång är kvalificerat för spel i Champions League, har hört sig för hos Galatasaray. Uppgifter som Anders Wallsten inte vill kommentera.

Olympiakos vann ligan i våras med 15 poäng före Panathinaikos.  

Med lagets skyttekung Rafik Djebbour på väg bort, ser Olympiakos Johan Elmander som en potentiell ersättare.

ARTIKELN HANDLAR OM