Inga män - då firade kvinnor och barn

Fenerbahce tog 19:e ligatiteln

1 av 12
Bara kvinnor och barn var välkomna på matchen när Fenerbahce säkrade ligaguldet.
FOTBOLL

Vuxna män fick inte se matchen.

Det gjorde inte så mycket.

Inför ögonen på 50 000 kvinnor och barn lyckades Fenerbahce säkra det turkiska ligaguldet.

– Det är ett speciellt ögonblick i mitt liv, säger Dirk Kuyt enligt Daily Mail.

Före avspark hade Fenerbahce tolv poäng ner till tvåan Besiktas i den turkiska tabelltoppen. Efter slutsignalen spelade det ingen roll att tre omgångar återstår - serieledarens 0-0 mot Rizespor gör att den 19:e ligatiteln är i hamn.

Inne på arenan utgjordes de 50 000 åskådarna av kvinnor och barn sedan fotbollförbundet upprepat sin unika handling från 2011: alla vuxna män stängdes av i en match efter tidigare oroligheter på läktarna.

När domaren blåste av gårdagens match deltog dock alla i firandet på Istanbuls gator. Flaggor vajade, sånger dånade och fyrverkerier sprakade på kvällshimlen.

– Jag är så stolt över mitt lag och vill tacka alla, framför allt vår ordförande. Vi visade ännu en gång att Fenerbahce är rent och starkt, säger tränaren Ersun Yanal enligt Daily Mail.

Sex års fängelse

Yanals första år som Fenerbahce-tränare kunde knappast ha slutat bättre. Ledd av senegalesen Moussa Sow och nigerianen Emmanuel Emenike har den turkiska klubben stormat mot ligaguld, trots att ordföranden Aziz Yildirim ska avtjäna ett fängelsestraff på drygt sex år för uppgjorda matcher.

En av spelarna som dragit sitt strå till säsongens segerstack heter Dirk Kuyt.

– Det är ett speciellt ögonblick i mitt liv och en stor seger inte bara för mig, utan för hela klubben, säger 33-åringen som efter spel i Utrecht, Feyenoord och Liverpool äntligen fick vinna en ligatitel.

Lika många som rivalen

Fenerbahce har inte vunnit ”Super Lig” sedan säsongen 2010/11, men det oavgjorda resultatet på Sukru Saracoglu Stadium gör att man återigen kan bestiga den turkiska fotbollstronen.

De senaste två åren har rivalen Galatasaray suttit på den, men Roberto Mancinis mannar får nöja sig med att ha klättrat upp på andraplats efter gårdagens 1-0-seger över Elazigspor.

Både Fenerbahce och Galatasaray står nu på totalt 19 ligatitlar.