Erkan Zengin på väg till ny klubb

Nära att bryta kontraktet efter uteblivna miljoner

FOTBOLL

Erkan Zengin är på väg att bryta kontraktet med Eskisehirspor efter en pengatvist.

Nu är han nära en ny turkisk toppklubb.

– Förhoppningsvis löser det sig inom de närmsta dagarna, säger agenten Patrick Mörk till Sportbladet.

I fjol skrev Erkan Zengin på ett fyraårskontrakt med Eskisehirspor. Samtidigt försökte Galatasaray värva den svenska landslagsmannen, men klubben fick nobben.

Nu är Zengin dock nära att lämna Eskisehirspor. LigTV uppger att anfallaren brutit kontraktet. Enligt agenten Patrick Mörk är det inte helt klart än.

– Det är ett rörligt läge. Väldigt rörigt. Jag kan tyvärr inte säga några detaljer, men det händer saker, säger han.

”Skyldiga honom väldigt mycket”

Eskisehirspor är skyldiga Zengin sex miljoner kronor, vilket gjort att landslagsanfallaren bett om att få bryta kontraktet.

– De är skyldiga honom väldigt mycket pengar så vi bestämde oss för att gå till förbundet och sätta hårt mot hårt. Nu har de haft en tidsfrist på sig till 4 januari att betala, säger Mörk och fortsätter:

– Det har varit lite turer sista dygnet men förhoppningsvis löser det sig med en ny klubb inom de närmsta dagarna. Det är mest sannolikt att han startar i en ny klubb.

Är det som är alternativet?

– Det finns fyra riktigt stora klubbar i Turkiet, vi pratar med två av dem. Mer kan jag inte säga just nu. Det är lite komplicerat, men förhoppningsvis slutar det med ett klubbyte.

Enligt turkiska Milliyet finns det även italienskt intresse för Zengin. Genoa och Lazio är två av klubbarna som uppges vilja ha svensken.

Läs Johan Flincks klassiska intervju med Erkan Zengin på plats i Turkiet. Om livet och det sjuka kontraktsavtalet ()

ARTIKELN HANDLAR OM