Mörk: ”I det här läget är alla förlorare”

Zengin vill flytta till Fenerbahce – kallas ”förrädare” av presidenten

FOTBOLL

Erkan Zengin vill till Fenerbahce.

Men hans klubb Eskisehirspor vill sälja honom till Trabzonspor.

– Alla är förlorare i det läget som är nu, säger agenten Patrick Mörk.

Erkan Zengin har hamnat i en jobbig situation med sin klubb Eskisehirspor.

Klubben har varit skyldig honom cirka sex miljoner kronor och för några dagar sedan gick den svenske landslagsmannen och agenten Patrick Mörk till turkiska fotbollsförbundet för att bryta kontraktet med klubben.

Eskisehirspor var tvungen att betala hans löner innan bankerna stängde i fredags, annars skulle han lämna gratis. I sista sekund kom pengarna in på kontot.

Två av Turkiets största klubbar – Trabzonspor och Fenerbahce – hade kommit med bud.

– Men Fenerbahce och Trabzonspor har kommit med erbjudande, och jag har valt Fenerbahce. Det är där jag vill spela. Allting är klart nu, det är bara presidenten i Eskisehirspor som jag väntar på. Han ska godkänna affären, sa Zengin till Sportbladet igår.

Nu har det svängt igen.

”Full fajt kring det här”

Eskisehirspor har accepterat ett bud från Trabzonspor, som är villiga att betala en högre övergångssumma än Fenerbahce.

– Det är ganska enkelt. Först trodde man att de inte skulle klara av att betala skulden, att han skulle bli fri. Sedan trollade de fram pengarna sista dygnen, då tillhörde han dem plötsligt, säger agenten Patrick Mörk.

– Det är full fajt kring det här nu. Jag vet inte vad klubbarna är överens om, men uppenbarligen har ju Trabzonspor bjudit mer. Det blir ett dödläge i och med att Eskisehirspor vill sälja till det bästa priset. Det kolliderar med vad spelaren vill. Det är bara att hoppas att det löser sig mellan Eskisehirspor och Fenerbahce.

Eskisehirspors president Mesut Hoscan är upprörd, och har kommenterat situationen i turkisk media.

– Du ska inte bita den handen som föder sig, sa Hoscan enligt Hurriyet.

Samtidigt menar presidenten att det är andra människor som försöker påverka Zengin på olika vis.

– Jag kritiserar inte Erkan. Det är obehöriga människor (inte licensierade Fifa-agenter) som sätter griller i huvudet på honom, som gör att det blir tjafs mellan klubbarna, säger Hoscan.

”Går inte att tvinga Eskisehirspor”

Patrick Mörk:

– Det blir en väldigt röra när det är som det är i Turkiet, att många andra personer vill lägga sig i. Det är väl den uppfattningen som presidenten har fått, att det har dykt upp folk som försöker övertala Zengin till saker, säger han.

– Den enda agenten Erkan har är ju jag, och jag försöker bara få till det bästa för honom. Det går inte att tvinga Eskisehirspor att sälja till det lägsta budet. Sen har de ju ingen glädje av en spelare som inte vill vara kvar. Det är inte bara säga att vi tackar nej, nu får han fortsätta spela. Han måste ju vilja spela och vara kvar.

Vad händer nu?

– Alla är förlorare i det läget som är nu. Han spelade inte i dag för dem, och de andra klubbarna har inte fått honom heller. Alla har ett intresse av att det löser sig. Det handlar om att Eskisehirspor och Fenerbahce ska lösa situationen.

ARTIKELN HANDLAR OM