Zengin: ’Inte okej att de behandlar mig så’

Landslagsspelaren talar ut om stora kontraktsbråket

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Fenerbahce, Eskisehirspor eller Trabzonspor?

Nu talar Erkan Zengin ut om det infekterade kontraktsbråket.

– Jag accepterar inte att de behandlar mig så här, säger Turkiet-proffset.

Erkan Zengin har hamnat i ett stort kontraktsbråk med sin turkiska klubb.

Eskisehirspor har ekonomiska problem och släpar efter med löner och bonusar. Man var skyldiga Zengin 800 000 euro (7,5 miljoner kronor) och det såg ut som att klubben skulle tvingas släppa svensken till ett mycket lågt pris. Då nappade storklubben Fenerbahce och allting tydde på att affären var klar. Då fick Eskisehirspor ett högre bud från Trabzonspor och accepterade det.

Men 29-åringen meddelade att han ville spela för Fenerbahce och ingen annan varpå Eskisehirspors president Mesut Hoscan gick ut i turkisk tv och kallade Zengin för ”förrädare”.

Hemma i Sverige

Nu befinner sig landslagsstjärnan hemma i Stockholm.

Här talar ut han nu ut om allt som hänt och ger sin syn på soppan.

– Jag fick ett papper från klubben att jag var ledig fram till den 12 januari för att förhandla med andra klubbar. Vi tog i hand på att jag skulle lämna (kvar) de 800 000 euro som de var skyldiga mig och att de skulle få 500 000 euro för mig, alltså totalt 1,3 miljoner (12,2 miljoner kronor). Det var viktigt för mig att klubben skulle få pengar för mig. Jag ville hjälpa klubben som jag varit i fem år, säger Zengin.

– Sedan kom jag överens med Fenerbache om allting, vi sålde huset och jag tog avsked av alla i klubben.

– Men så ringde presidenten och sa att de betalt ut de 800 000 euro de var skyldiga mig så nu var jag deras spelare igen.

Vill bara till Fenerbahce

Tidigare i dag kom det uppgifter om att Fenerbahce, som vann ligan i fjol och toppar den nu också medan Eskisehirspor parkerar på 13:e plats, dragit tillbaka sitt bud.

– Jag väntar på att presidenten ska acceptera budet från Fenerbahce. Jag tackar alla klubbar som velat ha mig men det är bara Fenerbahce som gäller för mig.

Zengin kommer att vara kvar i Stockholm i minst tre dagar till.

– Det finns ingen återvändo. Jag kommer inte spela för Eskisehirspor igen.

Han är mycket besviken på klubbens, och framför allt presidentens, agerande.

– Man måste stå fast vid det man lovat varandra. Jag accepterar inte att de behandlar mig så här. Det är riktigt dåligt! Jag har varit i klubben i fem år och gett allt för den. Nu måste presidenten respektera att jag vill till Fenerbahce och ingen annan klubb, säger Zengin.

ARTIKELN HANDLAR OM