Klubbarna överens om Erkan Zengin

Eskisehirspor överens med Trabzonspor – men svensken vill inte dit

Foto: Pontus Orre
Erkan Zengins klubb Eskisehirspor är överens med Trabzonspor - en klubb svensken inte vill spela för.
FOTBOLL

Kontraksbråket kring Erkan Zengin fortsätter.

Nu är Eskisehirspor överens med Trabzonspor – en klubb som landslagsstjärnan inte vill gå till.

– Det är låst läge, säger agenten Patrick Mörk till Sportbladet.

Erkan Zengin har hamnat i ett infekterat kontraktsbråk med sin klubb Eskisehirspor. Klubbens president kallade anfallaren för ”förrädare” efter att han meddelat att han bara vill spela för Fenerbahce.

I går talade Zengin själv ut om bråket i Sportbladet och berättade att han fått ett löfte om att förhandla med andra klubbar eftersom Eskisehirspor har ekonomiska problem och varit skyldiga Zengin 7,5 miljoner kronor.

– Man måste stå fast vid det man lovat varandra. Jag accepterar inte att de behandlar mig så här. Det är riktigt dåligt! Jag har varit i klubben i fem år och gett allt för den. Nu måste presidenten respektera att jag vill till Fenerbahce och ingen annan klubb, sa Zengin då.

”Total konfrontation”

Nu tar bråket en ny vändning. Eskisehirspor har kommit överens med Trabzonspor, vilket försvårar läget ytterligare.

– Det är fastställd att de (Eskisehirspor) är överens med Trabzonspor och det är bara dit han kan gå nu, säger agenten Patrick Mörk.

Vad innebär det?

– Det är en väldigt svår fråga. Erkan tycker ju att det finns muntliga löften om att han ska få kunna gå dit (till Fenerbahce), medan Eskisehirspor har en annan tolkning.

Vad är nästa steg?

– Det är en annan bra fråga som är väldigt svår. Erkan måste ju vilja dit och det vill han inte. Det är låst läge.

Hur ser du på möjligheten att Erkan ändrar sig angående Trabzonspor?

– Det kan jag inte spekulera i.

Mörk fortsätter:

– Det är rätt ovanligt att det blir så här. Inte att en klubb vill sälja till en klubb som spelare inte vill gå till. Men här är det tillspetsat med den totala konfrontation som blivit mellan parterna. I vanliga fall lirar man kanske på, men här har det varit otroligt hårda ord från Eskisehirspors sida. 

Står Fanerbahces bud kvar?

– Det är svårt att säga. Men det tror jag väl om Eskisehirspor skulle ändra sig. Jag kan inte säga så mycket mer just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM