Så tvingas Zengin till Trabzonspor

AVSLÖJAR: Lån på 7,5 miljoner kronor stoppade övergången till Fenerbahce

Foto: Pontus Orre
Erkan Zengins klubb Eskisehirspor är överens med Trabzonspor - en klubb svensken inte vill spela för.
FOTBOLL

Genom en smart miljonmanöver tvingade Trabzonspor Erkan Zengin, 29, till förhandlingar med klubben dit han inte vill flytta.

– Jag kan inte säga något förrän förhandlingarna är klara, säger landslagssvensken.

För några dagar sedan talade Zengin ut i Sportbladet om hur han såg på hur hans nuvarande klubb Eskisehirspor behandlat honom.

– Man måste stå fast vid det man lovat varandra. Jag accepterar inte att de behandlar mig så här. Det är riktigt dåligt! Jag har varit i klubben i fem år och gett allt för den. Nu måste presidenten respektera att jag vill till Fenerbahce och ingen annan klubb, sa Zengin.

Stoppade flytt till Istanbul

Orsaken till 29-åringens ilska var att han uppfattat att han fått löfte av Eskisehirspor att gå till storklubben Fenerbahce mot att Zengin inte skulle kräva 800 000 euro (7,5 miljoner kronor) i utebliven lön från Eskisehirspor.

Alternativet hade varit att den svenske landslagsyttermittfältaren hade krävt pengarna och om Eskisehirspor inte kunnat betala så hade han blivit kontraktslös och kunnat gå som Bosmanspelare till Fenerbahce.

Fick plötsligt pengar

Men i absolut sista stund fick ekonomiskt hårt pressade Eskisehirspor plötsligt möjlighet att betala sin skuld till Zengin – och även löftet om en övergång till Fenerbahce var som bortblåst.

– Jag tackar alla klubbar som velat ha mig men det är bara Fenerbahce som gäller för mig. Jag kommer inte spela för Eskisehirspor igen, sa en mycket besviken Zengin till Sportbladet.

Överraskande vändning

Under tisdagseftermiddagen kom en mycket överraskande vändning i soppan när Trabzonspor på sin officiella hemsida meddelade att man inlett förhandlingar med Eskisehirspor och även Zengin själv.

På hemsidan skriver den turkiska tabellsexan:

"Tillkännagivande: Vår klubb har inlett förhandlingar med Eskisehirspor om fotbollsspelaren Erkan Zengin."

Sportbladet kan avslöja fulspelet som mer eller mindre tvingat Zengin att förhandla med klubben som han inte vill flytta till.

Trabzonspor gav nödlån

Enligt flera källor var det Trabzonspor som i sista sekunden genom att låna ut 7,5 miljoner kronor till Eskisehirspor räddade dem från att tvingas släppa Erkan Zengin till Fenerbahce – Trabzonspors ärkerival.

När Sportbladet under tisdagseftermiddagen kontaktade Zengin tackade han vänligt men bestämt nej till att svara på några utförliga frågor:

– Om det handlar om övergången så kan jag inte säga något, säger han.

Zengins agent, Patrick Mörk, vill inte heller ge några kommentarer.

Enligt Fanatik ska Zengin anlända till Eskisehirspor inom en-två dagar. Milliyet uppger dock att 29-åringen vägrar åka dit.

ARTIKELN HANDLAR OM