Succé direkt för Zengin

Foto: LIG-TV
FOTBOLL

Han valde nummer 99.

Erkan Zengin gjorde succé direkt – låg bakom två mål.

Trabzonspor vann med 3-1 mot Sivasspor.

– Mycket bra, säger Zengin.

Erkan Zengin fick inleda sitt äventyr i Trabzonspor på bänken. Trots det fick 29-åringen spela en avgörande roll i mötet med Sivasspor.

29-åringen hoppade in i den 65:e minuten vid ställningen 1-1.

Han assisterade direkt till Mehmet Ekicis 2-1. Och med bara minuter kvar på matchuret stod han för en finurlig passning som frispelade Oscar Cardozo. Han sköt in 3-1, andra målet för kvällen.

”Bara att tacka ja”

Det var vid årsskiftet som transfersoppan kring Erkan Zengin inleddes. Eskisehirspor var skyldig honom pengar och han anmälde klubben till turkiska förbundet.

Det slutade med att klubben betalade skulden och förhandlade fram en övergång till Trabzonspor, trots att Erkan Zengin hade uttryckt en vilja att lira för Fenerbahce.

Den 29-årige landslagsspelaren drog hem till Sverige, men efter ett besök från Trabzonspor valde han att skriva på för klubben.

– Min agent pratade med Fenerbahce, och det är därför det har tagit så lång tid. Men när presidenten och tränaren i Trabzonspor kom till Sverige och besökte mig så var det bara att tacka ja, det fanns inget annat för mig. Men innan de besökte mig hade jag själv inte haft kontakt med dem, sa Zengin igår.

ARTIKELN HANDLAR OM