”De ville döda”

Storlagets spelarbuss attackerad med hagelgevär

1 av 2
FOTBOLL

Fenerbahces spelarbuss ska enligt uppgifter i Turkiet ha attackerats när den körde över en bro på väg till flygplatsen efter 5-1-segern mot Rizespor.

Enligt Fotomac sköt en eller flera personer med hagelgevär mot bussen och skadade föraren allvarligt.

– Bussen är skadad eftersom de ville döda våra spelare. Det går inte att tolka på något annat sätt, säger vicepresidenten Mahmut Uslu enligt beyazgazete.com.

Nyhetsbyrån AA meddelar att föraren till Fenerbahces spelarbuss vårdas på sjukhus efter att bussen attackerats med vapeneld. Attacken ska ha skett efter lördagens 5-1-seger borta mot Rizespor utanför Arakli, mellan Rize och flygplatsen i Trabzon där spelarna skulle ta ett flyg till Istanbul.

Fyra skott genom vindrutan

Enligt turkisk tv ska fönstren på bussen ha skadats och förarstolen täckts av blod efter attacken. Enligt Mahmut Uslu, Fenerbahces vicepresident, ska även någon slags sprängladdning ha detonerat i närheten av fordonet, skriver yenisafak.com.tr.

Enligt NTV Spor sköt någon eller några mot bussen med hagelgevär. Busschauffören ska ha skadats allvarligt.

Efter attacken säkrade polisen Fenerbahces buss och kunde efter en timme leda spelarna till ett nytt fordon för vidare färd med poliseskort mot flygplatsen. NTV Spor beskriver attacken som en av de mest våldsamma i turkisk idrottshistoria.

Enligt Fotomac besköts bussen när den passerade över en bro. Fyra skott ska ha genomborrat vindrutan och minst ett träffat föraren. Bilder från turkisk tv visar också hur ratten är täckt av blod.

”Ville döda våra spelare”

Hürriyet skriver att föraren först började blöda kraftigt från näsan och förlorade medvetandet när bussen passerade över bron. Säkerhetspersonal ombord på bussen ska då ha ingripit och tagit ratten innan bussen körde av vägen.

– Turkiet går igenom svåra tider men det här är inte normalt. Det här är en direkt attack med avsikten att döda som skadade vår förare. Det finns ingen annan förklaring. Om de attackerar vår förare är det för att döda våra spelare. Bussen är skadad eftersom de ville döda våra spelare. Det går inte att tolka på något annat sätt, säger vicepresidenten Mahmut Uslu enligt beyazgazete.com.

Enligt Hürriyet försökte klubbläkare stoppa blödningen men förstod allvaret när föraren även började blöda från munnen.

– Våra läkare ingrep direkt och försökte stoppa blödningen. Men när de höll för näsan kom blodet från munnen och när de höll för munnen kom blodet från näsan. Det gick inte att stoppa. Jag hoppas att han klarar sig. Vi har alltid varit tysta men nu har det gått för långt. Det räcker nu, säger Uslu om våldet.

Spelaren Bekir İrtegün meddelar på Twitter att alla utom busschauffören mår bra.

”Jag kan fortfarande inte förstå hur bussen stannade”, skriver den 30-årige försvararen.