”Ingen skada på hjärnan”

Lugnande besked kring träffade Fenerbahce-chauffören

FOTBOLL

Det var chockade Fenerbahce-spelare som kunde återvända till Istanbul i natt.

De första rapporterna kring den träffade chauffören är dock lugnande.

– Det är dock ingen skada på hjärnan och totaltillståndet är bra, säger en läkare på sjukhuset enligt Fotomac.

Fenerbahces spelarbuss utsattes för en beväpnad attack i går. Föraren träffades av en skott, skjutet med ett hagelgevär enligt uppgifter, och fick föras till sjukhus.

– Våra läkare ingrep direkt och försökte stoppa blödningen. Men när de höll för näsan kom blodet från munnen och när de höll för munnen kom blodet från näsan. Det gick inte att stoppa, sa vicepresidenten Mahmut Uslu enligt beyazgazete.com.

De första rapporterna säger skadorna på föraren till bussen inte ska vara livshotande, detta trots att skottet tog i ansiktet.

– Det finns lätt svullnad i ansiktet och det finns ett metallföremål under tinningbenet. Det är dock ingen skada på hjärnan och totaltillståndet är bra. Vi bevakar nu patienten, säger en läkare på sjukhuset enligt Fotomac.

Bråkade med journalist

Ingen av spelarna eller ledarna skadades och de färdades sedan i polisbilar till flygplatsen och för att sedan flyga hem igen.

Innan det ska dock Fenerbahcespelaren Emre Belözoglu ha hamnat i en dispyt med en journalist som varit för närgången, enligt yenisafak.com.

Vad som kan ha föranlett attacken mot bussen är ännu oklart.

Todayszaman spekulerar i att det kan handla om rivaliteten mellan klubbarna som stegrats upp efter en skandal 2011 när klubbarna var inblandade i en uppgjord match.

Al Jazeera spekulerar däremot i att det är en följd av det oroliga läget i Turkiet inför valet som hålls i juni. Under veckan har flera demonstrationer och dödsfall rapporterats.

Enligt samma källa ska spelet i den turkiska ligan fortsätta som planerat under helgen, trots attacken.

Polisen har ännu inte kunnat gripa någon för attacken.