”Värsta jag upplevt, det var ren skräck”

Berättar om känslorna under attacken mot spelarbussen

FOTBOLL

Fenerbahces spelarbuss attackerades på påskafton.

Nu beskriver backen Michal Kadlec sina känslor från den hemska kvällen.

– Det var ren skräck, säger han till Bild.

Fenerbahce besegrade Riezespor med 5–1 i lördags. När laget skulle ta sig till flygplatsen efteråt utsattes spelarbussen för ett beväpnat attentat.

En eller flera personer sköt mot den – enligt uppgift med hagelgevär – och chauffören träffades.

Tjecken Michal Kadlec, 30, var en av spelarna som befann sig på bussen.

För tyska Bild berättar han hur han upplever det som skedde.

– 50 meter framför oss körde poliseskorten. Allt var tyst och jag skrev ett meddelande när bussen plötsligt började slira. Jag trodde att ett däck gått sönder, men plötsligt skrek killen närmast chauffören: "stopp". Sedan kom vår lagläkare fram. För de som satt längst fram var det ren skräck, säger Michal Kadlec till tidningen, enligt goal.com.

”En planerad aktion”

Michal Kadlec förklarar att de, efter det att bussen till slut stannat omringad av tv-team, såg kulhål och blod vid instrumentbrädan.

Fotbollseuropa har skakats av attacken och den turkiska ligan har blivit inställd i en vecka. Ordföranden i Turkiets fotbollsförbund, Yildirim Demiroren, är en av alla som gått ut och fördömt det inträffade.

– Vi tror att det var en terroristattack. Inte bara mot Fenerbahce, utan turkisk idrott, har han sagt.

Michal Kadlec:

– Det är det värsta jag någonsin upplevt. Det här var en planerad aktion. Någon visste att vi skulle köra över bron och sköt på oss. Det är ett under att det slutade som det gjorde, säger han.

Inga spelare eller ledare skadades.

Läs Sportbladets långa intervju med svenskbekantingen Moestafa El Kabir där han pratar om attacken som chockat hela den turkiska ligan: "Det ska ju inte få hända".