Svensken blåst på lönen – vill lämna

Abdul Khalili vill lämna Turkiet efter problemen

Foto: BILDBYRÅN
Abdul Khalili.
FOTBOLL

Abbe Khalili, 23, var med och vann det historiska EM-guldet med U21-landslaget i somras.

Hösten i Mersin har däremot varit dyster. 

Efter löneproblem och svaga resultat är han nu redo att lämna Turkiet.

– Personligen är jag redo att röra på mig, säger Khalili till Helsingborgs Dagblad.

Det har varit en minst sagt kaosartad höst i Mersin för den svenske landslagsmittfältaren Abbe Khalili. Den gamle Helsingborgsspelaren har efter sommarens EM-bragd med U21-landslaget visserligen fått en plats i Erik Hamréns landslag, men i klubblaget har problemen haglat.

Inne på sin andra säsong i Turkiet har spelaren med sitt Mersin inte fått resultaten att ramla in. På de 13 första omgångarna lyckades laget bara ta en seger, något som resulterade i att klubben vägrade betala ut spelarlöner.

– Det har varit mycket skit, men det mesta har löst sig nu, säger Abbe Khalili till Helsingborgs Dagblad.

Övervägde att stämma klubben

Löneavbrottet varade i minst tre och en halv månad och spelarna övervägde att stämma klubben och ta upp ärendet till Uefa.

– Att lönen släpar en eller två månader här nere är standard, det är man van vid. Men när lönen uteblev även den tredje månaden så blev det liv. Det jobbiga har varit alla löften som inte infriats, säger Abbe Khalili och fortsätter:

– Klubben skyller på att vi inte presterat, men när inte lönen kommit så blir det ännu en sak att fundera på. Många i laget har hus, familj och sådant att fundera på. Själv har jag klarat mig relativt bra.

Den förlösande vinsten kom i söndags för Mersin när Rizespor besegrades på hemmaplan med 3-0. Abbe Khalili lämnade dock matchen med allt annat än lättnad. Efter halva matchen fick svensken lämna planen med en befarad bristning i baksida lår.

– Jag tänkte direkt "jaha, nu är jag borta i åtta veckor", men läkarna tror på två, tre veckor, säger han till tidningen.

"Redo att lämna"

Efter all problematik väljer ändå Abbe Khalili att se positivt på höstens kaos. Han försöker ta lärdom av det som hänt.

– I efterhand var det en bra erfarenhet. Man lär sig att hantera olika saker på ett helt annat sätt. Det är bra att bli utsatt för det. Du vet hur vi är vana i Sverige med att lönen kommer in den 25:e utan några konstigheter. Sverige är fantastiskt på det sättet, men nu är jag en erfarenhet rikare.

Mittfältaren är dock tydlig på att han vill lämna Mersin och Turkiet. Svensken var redan sugen på en flytt i somras men hindrades då av den turkiska klubben. Nu ska läget vara bättre.

– Jag har fått mycket speltid, men känner att jag vill ta nästa steg. I somras ville de inte sälja, men nu kanske det är lite enklare. Vi får se om det kommer in några bud som gör att de vill släppa mig. Personligen är jag redo att röra på mig.

Mersin ligger på 16:e plats i den turkiska ligan.