Eto'o blir manager: ”Det var hans plan”

Anfallsstjärnan tar tillfälligt över tränarrollen

Foto: TT
Samuel Eto'o
FOTBOLL

Samuel Eto'o blir tillfällig manager för turkiska klubben Antalyaspor.
Det meddelar Süper Lig-laget på onsdagen.

– De tar över tränarens arbetsuppgifter tills en ny tränare hittats, säger klubbens president Gultekin Gencer till DHA.

Kameruns största fotbollsstjärna Samuel Eto'o, 34, är mest känd för sin målfarlighet. Efter spel i Barcelona, Chelsea, Everton och Sampdoria är profilen sedan en säsong tillbaka i den storsatsande turkiska klubben Antalyaspor. Sedan Yusuf Simseks avgång har klubben däremot stått utan en manager - fram tills nu. Självaste Samuel Eto'o tar på sig ansvaret och kommer med tekniska direktören Mehmet Ugurlu som assisterande tränare, att agera som tillfällig manager för Süper Lig-laget.

– Vi slog oss ner med Mehmet Ugurlu och Eto'o. Båda kommer att ta hand om träningarna. Styrelsen har bemyndigat Ugurlu och Eto'o till att ta över managerns arbetsuppgifter tills en ny manager har hittats, säger klubbens president Gultekin Gencer till DHA.

"Osäker om han har tålamodet"

Och det tillfälliga arbetsuppdraget kommer glädjande för Samuel Eto'o, som dessutom leder ligans skytteliga. I alla fall om vi ska tro hans tidigare lagkamrat Patrick M'Boma.

– Jag vet att det var hans plan att bli manager. Det berättade han för mig för ett par år sedan. Men från vad jag vet så har han ingen erfarenhet. Jag hoppas han blir en bra manager men jag vet inte, säger han till BBC.

– Han har personligheten och kunskapen, men jag är osäker på om han har tålamodet. Om han kan förbättra sig på områdena där han är svag så kan han nå framgång.

Antalyaspor ligger på nionde plats i den turkiska ligan.