Besökte ölfestival efter förlusten

Jens Lehmann stängs av

FOTBOLL

VfB Stuttgart stänger av målvaktsstjärnan Jens Lehmann.

Detta sedan det kommit till klubbens kännedom att tysken åkte till München och besökte ölfestivalen oktoberfest efter 0-2-förlusten mot Köln.

– Jag kommer att acceptera ledningens beslut, säger Lehmann till klubbens hemsida.

Foto: Christof Koepsel/Getty/Allover Press
Jens Lehmann.

VfB Stuttgart har fått en tung start på Bundesliga-säsongen och är just nu bara på 15:e plats tabellen. Nu dras klubben dessutom in i en skandal.

Målvakten Jens Lehmann valde efter lördagens 0-2-förlust mot Köln att åka till München för att besöka ölfestivalen oktoberfest.

– Besöket på festivalen var en del av ett välgörenhetsprojekt och var planerat sedan länge. Men det var, i vilket fall, inte överenskommet med klubben, säger Lehmann.

Kallad till krismöte

Stuttgart väljer nu att stänga av sin målvakt från onsdagens cupmatch mot division fyra-laget VfB Luebeck. Målvakten är dessutom kallad till ett krismöte med managern Markus Babbel och ytterligare disciplinära åtgärder kan bli aktuellt.

– På torsdag ska jag och Horst Heldt (sportchef) prata med Jens om det inträffade. Efter det får vi se vad som händer, säger Babbel.

Besöket sved nog extra mycket i Stuttgartfansens ögon eftersom Lehmann stod för en blunder ( se den här ) vid Kölns 2-0-mål när han rusade ut och lämnade målet helt öppet – något som Wilfried Sanou utnyttjade när han punkterade matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM