Berg mållös i stormatchen: ”Ett par lägen”

FOTBOLL

HAMBURG. Ett steg i taget. Marcus Berg gjorde en hygglig halvlek som inhoppare i toppmatchen mot Bayern München.

Det räckte för ett stort fall framåt.

Blev inbytt.

Efter en pigg start har Bundesliga-karriären tvärstannat för Marcus Berg de senaste veckorna.I stort sett ingenting har stämt. Missarna har avlöst varandra, huvudet har hängt allt djupare. Igår bänkades så svensken från start när Bayern München var i Hamburg på besök.

”Det kändes okej”

Inhoppet kom dock tidigt – redan i pausvilan – och insatsen därefter kan i alla fall beskrivas som godkänd. Berg gjorde inget avancerat, men vann en del dueller och gjorde en självuppoffrande insats för lagets bästa.

– Det kändes okej, bättre än de andra matcherna de sista veckorna. Jag kommer in och försöker. Jag hade ett par lägen där jag tar lite för lång tid på mig när jag ska ta med mig bollen, men annars är det hyfsat, säger Berg till Sportbladet.

Utan att vara direkt inblandad i segermålet var han i alla fall på planen när Hamburg förvandlade det oavgjorda halvtidsresultatet till vinst.

– Det var en rättvis seger. Vi gör en bra match, tycker jag.

Det måste vara kul att spela med sådan här inramning.

– Ja, det är väldigt roligt, och det är inte bara för att det är Bayern München. Det har varit såhär varje match, egentligen. Alltid fullsatt och alltid liv. Höga krav på att vi ska vinna varje match, visst, men nu är vi ju sex poäng före Bayern, så... Det ser bra ut.