Fansen stoppade spelarbussen

”Det var obehagligt”

FOTBOLL

Rasmus Bengtsson har haft en tuff start i nya klubben Hertha Berlin. Resultaten har varit skrala och nu har fansen fått nog.

– När vi kom åkande med bussen gick massor av supportrar ut på gatan och blockerade vägen. Vi blev stående vid rödljuset och fick inte åka iväg förrän de fick en förklaring, säger Bengtsson till eurosport.se.

Foto: BILDBYRÅN

Hertha Berlin ligger sist i Bundesliga och klubbens svensk Rasmus Bengtsson har redan fått känna på de tyska fansens engagemang. Supportrarna stoppade spelarbussen efter en match och tvingade ur spelarna på gatan.

– När vi kom åkande med bussen gick massor av supportrar ut på gatan och blockerade vägen. Vi blev stående vid rödljuset och fick inte åka iväg förrän de fick en förklaring. Så alla spelarna fick gå av bussen. Det var en obehaglig upplevelse, säger mittbacken till eurosport.se.

”Det satte sig i huvudet”

Den enorma pressen är något nytt för Bengtsson som anslöt till tyskarna från Trelleborg i somras. De dåliga resultaten satte snabbt spärrar i psyket hos spelarna.

– Vi fick en dålig start och det började skrivas i tidningarna. Vi spelare började tänka, det satte sig i huvudet, det blev för mycket mentalt helt enkelt. De där enkla sakerna som man klarar alla dagar i veckan fixade man inte helt plötsligt. Men får vi vinna någon match och får lite självförtroende så kommer flytet. Därför är matchen mot Köln på söndag oerhört viktig, säger Bengtsson.