Lahm och Toni straffas med rekordböter

"Det är oförsvarbart"

Foto: AP
FOTBOLL

Philipp Lahm bötfälls av Bayern München för uttalanden i tysk press där han säger att klubben saknar en transferpolicy och bara köper spelare för att de är bra.

Försvararen namnger bland annat Arjen Robben som en ogenomtänkt värvning och klubben straffar nu 25-åringen hårt.

”Philipp Lahm bötfälls med en summa som aldrig tidigare har utdömts av FC Bayern”, skriver klubben i ett uttalande.

Philipp Lahm är inte nådig i sin kritik mot den egna klubben. 25-åringen anklagade i veckan Bayern München för att köpa spelare oavsett om de passar in i spelsystemet eller inte.

– Vi köpte Arjen Robben eftersom han är en superspelare men inte för att vi spelar 4-3-3 och behövde en spelare till höger. Om jag sedan köpt Mario Gomez, som vi gjorde, skulle ag tänka mig att dte beror på att vi vill spela med två anfallare. Men med Robben måste du spela 4-3-3. Vi kan inte köpa spelare bara för att de är bra, sa Lahm i veckan.

”Brutit klubbens interna regler”

Bayern München har nu reagerat på uttalande,t och det kraftigt. Den tyska klubben fördömer sin egen spelare i ett officiellt uttalande.

”Philipp Lahm, i sin roll som vice-kapten, har brutit klubbens interna regler på ett tydligt och oförsvarbart sätt genom en öppen attack på klubben, coachen och sina egna lagkamrater”, skriver klubben.

Rekordhöga böter

25-åringen döms nu till kraftiga böter. Summan är än så länge okänd men Bayern skriver själva att det handlar om ett rekordbelopp.

”Philipp Lahm bötfälls med en summa som aldrig tidigare har utdömts av FC Bayern.”

Även stjärnanfallaren Luca Toni bötfälls. Italienaren blev utbytt mot Schalke 04 och tog bilen hem under matchen. Ett agerande som fick storklubben att agera.