Talar ut efter sexskandalen

”Pressen är enorm”

FOTBOLL

Franck Ribery riskerar fängelse för att ha köpt sex av en minderårig kvinna.

Nu talar stjärna för första gången ut om skandalen.

– Jag är numera i allas blickfång. Alla vet, säger Ribery till tyska Bild.

Franck Ribery riskerar tre års fängelse när han nu står åtalad för att ha köpt sex av en minderårig kvinna. Bayern München-stjärnan säger själv att han är säker på en friande dom.

Fruktar inte fängelse

– Jag fruktar inte för min framtid eller karriär. Inte heller för min framtid i landslaget. Jag är inte skyldig till det här brottet och jag är säker på att jag kan vinna tillbaka förtroendet hos dem som tvivlar på mig, säger Ribery till tyska Bild.

27-åringen hävdar att han inte kände till att kvinnan var minderårig vid tillfället och att köpa sex är inte heller olagligt i Frankrike. Men det är ingen tvekan om att Ribery är skakad av skandalen.

”Vill tacka min fru”

– Det finns ögonblick i livet som är deprimerande och stressande. Det här är verkligen ett sådant. Men jag måste överleva det här. Det är inte lätt för mig eftersom jag numera är en spelare i allas blickfång, det skrivs väldigt mycket och alla vet. Det är inte lätt för mig att hantera pressen. Den är enorm. Men jag måste överleva.

Stjärnan tackar också sin fru som, trots anklagelserna, hela tiden stått vid hans sida.

– Min familj har varit där för mig och jag vill speciellt tacka min fru. Även hela klubben var och är bakom mig. Jag kommer aldrig att glömma Bayern München, säger Ribery.