Får en tredjedel av lagkamratens lön

Thomas Müllers belöning för VM-succén

FOTBOLL

Thomas Müllers marknadsvärde uppges ha ökat till 216 miljoner efter succén i sommarens VM-slutspel.

Men 20-åringen själv får nöja sig med en knapp tredjedel av lagkamraten Franck Riberys lön när han nu förlänger till 2015 med den tyska storklubben, skriver tyska Bild.

Foto: AP
Müller.

Innan VM skrev Franck Ribery på ett nytt kontrakt med Bayern München som enligt Bild ger honom en årslön på 100 miljoner kronor. Väl i Sydafrika floppade superstjärnan och hans Frankrike fullständigt och försvann redan i gruppspelet.

Vann skytteligan

En som lyckades i VM var skrällen Thomas Müller. Bayerns 20-åriga talang överraskade de flesta när han vann hela turneringens skytteliga på fem mål. Men i plånboken är gapet mellan de två fortsatt stort.

Enligt Bild har Müller nu förlängt sitt avtal med Bayern och stannar ytterligare i två år, till 2015. Som belöning får 20-åringen en löneökning med 50 procent till den nya årslönen på 29 miljoner kronor. Knappt en tredjedel av av Ribery tjänar.

Vill stanna i tio år till

Samtidigt har anfallarens marknadsvärde ökat rejält till 216 miljoner. Kanske är det Müllers tidigare uttalanden som inte direkt satt honom i den allra bästa förhandlingspositionen.

– Om någon sade att jag skulle stanna i Bayern i tio år till skulle jag skriva på direkt, har Müller tidigare citerats.

Ändå en okej lön för en 20-åring kan tyckas.