Petad – men vägrade sitta med på bänken

Skandal skakar Bayern

FOTBOLL

I fjol var Martin Demichelis en av tränaren Louis van Gaals viktigaste spelare under Bayern Münchens succéår.

Men när argentinaren fick beskedet att han skulle inleda årets premiär mot Wolfsburg på bänken så vägrade 29-åringen följa med övriga truppen till matchen

– Det är bättre för alla om vi skiljs åt nu, säger Demichelis till tyska Bild.

Foto: AP
Martin Demichelis under fjolårets säsong.

I fjol tog Luca Toni bilen hem från en match med Bayern München i halvtid efter att ha blivit utbytt. Kort därefter lämnade italienaren klubben som nu skakas av nya disciplinära problem.

”Ville inte vara med i truppen”

Tränaren Louis van Gaal valde att bänka försvararen Martin Demichelis i premiären mot Wolfsburg. Då vägrade 29-åringen att sitta med övriga laget på bänken.

– Han sade till managern att han inte ville vara med i truppen. Vi är mycket besvikna på honom, säger klubbdirektören Karl-Heinz Rummenigge.

Argentinaren säger att han vägrade sitta på bänken för lagets bästa.

Gjorde det för lagets bästa

– Sanningen är att den här tiden är på väg att ta slut och det är bättre för båda sidor om vi skiljs åt nu. Jag tyckte inte att det var rätt mot laget att följa med när alla tecken pekar på att jag kommer att lämna klubben, säger Demichelis.

En förklaring klubben inte köper. Tränaren Louis van Gaal säger att argentinaren inte alls är på väg bort.

– Martin var en ordinarie spelare förra året men är avbytare nu. Jag tror inte han anpassat sig till det ännu, säger holländaren.

ARTIKELN HANDLAR OM