Bekräftat: Avdic klar för Bremen

”Jag är på väg direkt till Turkiet”

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Denni Avdic och söndagens Sportbladet.
FOTBOLL

Sportbladets avslöjande bekräftas nu av Elfsborg.

Denni Avdic är klar för Werder Bremen.

– Jag är på väg direkt till Turkiet för att ansluta till lagets träningsläger. Jag är väl lite lagom nervös för det kan jag säga.

Sportbladet avslöjade i dagarna att Denni Avdic var på väg till Tyskland för att slutförhandla med tyska Werder Bremen. Nu är affären klar.

”Är lite lagen nervös”

Elfsborg bekräftar själva i ett pressmeddelande att skyttekungen lämnar klubben. Enligt Sportbladets källor får Borås-klubben 20 miljoner för 20-åringen.

– Att lämna sitt andra hem som Borås och Elfsborg blir tufft men jag ser fram emot detta äventyr, säger Denni Avdic i pressmeddelandet.

Vad händer nu?

– Jag är på väg direkt till Turkiet för att ansluta till lagets träningsläger. Jag är väl lite lagom nervös för det kan jag säga.

Landslaget och Sydafrika i slutet av januari då?

– Tyvärr kan jag inte åka med, då är nämligen Bundesliga igång och jag längtar redan massor.

Elfsborg nöjda

Enligt uppgifter får Avdic en årslön på tio miljoner hos sin nya klubb. Även Elfsborg är nöjda med affären.

– Även om det alltid är lite blandade känslor när man tappar en av sina bästa spelare så måste vi glädjas för Dennis skull att få sin dröm uppfylld och också vara stolta att vi fortsätter att producera spelare som attraherar bra utländska klubbar, säger Andreasson.

– Självklart har vi haft en del kontakter med klubbar under säsongen men det har inte känts rätt förrän Werder Bremen kom med ett konkret intresse. Vi har diskuterat med Werder Bremen ett antal veckor och det var väl egentligen på självaste nyårsafton vi kom överens. Denni har hanterat situationen oerhört proffsigt med alla olika rykten och vi kan nu konstatera att vårt tålamod ihop under sommaren har gjort att det känns som det blev väldigt rätt till slut, både sportsligt och ekonomiskt.

Landslaget har inte bestämt om Denni Avdic ska ersättas på vinterns turné.

– Vi ska diskutera det, säger landslagschefen Lars Richt till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM