Klose kan byta klubb

Tysk tidning erfar att anfallaren kan hamna i Dortmund

FOTBOLL

Miroslav Klose har det tungt i klubblaget Bayern München.

I landslaget levererar han över alla förväntningar.

Nu ryktas anfallaren vara på väg till ligakonkurrenten Borussia Dortmund.

Miroslav Klose.

Under VM i Sydafrika chockerade den tyske anfallaren Miroslav Klose en hel värld, än en gång. På fem matcher gjorde 32-åringen fyra mål

I klubblaget Bayern München har det gått tungt efter VM, precis som det gjorde innan. Den här säsongen har anfallaren spelat 15 matcher och noterats för fem mål och ett assist.

Han trivs inte med livet på bänken i München och tränaren Louis van Gaal gör inte mycket för att tillfredsställa Miroslav Klose. Hans kontrakt går ut till sommaren och nu uppger tyska tabloiden Bild att ligaettan Borussia Dortmund är på jakt efter anfallarens signatur.

Ekonomin ett problem

Borussia Dortmunds tränare Jürgen Klopp ser Miroslav Klose som ett perfekt komplement till Lucas Barrios, nu när klubben ska spela i Champions League nästa säsong.

Enligt Bild har de första samtalen mellan anfallaren och sportchefen Michael Zorc förts.

– Vi kommenterar aldrig namn eller rykten, säger Michael Zorc till Bild.

Om en affär ska bli av måste dock Miroslav Klose gå ner i lön. I Bayern München tjänar han sju miljoner euro om året, Borussia Dortmund bäst bedalde spelare, Sebastian Kehl, får in tre miljoner euro om året.

Tränaren dementerar

Ryktena om Miroslav Klose till Borussia Dortmund har spridits som en löpeld i tysk media. Till nyhetsbyrån SID dementerar lagets tränare, Jürgen Klopp, att klubben visat intresse för anfallaren.

– Det jag kan säga om det, är vad man kallar en dementi, säger han.