Bayern München jagar ny ledare

Uppgifter: Önsketränaren heter Joachim Löw

Foto: bildbyrån
Löw.
FOTBOLL

Holländaren Louis van Gaal får lämna klubben till sommaren. Spekulationerna om vem som ersätter tränaren är många.

Senaste namnet är landslagets tränare Joachim Löw.

Bayern München har stått för en osedvanligt dålig säsong i årets Bundesliga. I Champions League har det gått bättre men den senaste veckan har laget verkligen börjat vackla.

För tillfället ligger storklubben på femte plats, alltså står de just nu utanför spel i nästa säsongs Champions League – som avgörs på Allianz Arena i München.

Under söndagen kom ledningen fram till att tränaren Louis van Gaal får fortsatt förtroende, i brist på värdiga ersättare. Hans kontrakt kommer dock att brytas senast i sommar trots att holländaren skrivit på till och med 2012.

Heta kandidater

Följaktligen spekuleras det vilt i tysk media om vem som tar över ansvaret som tränare i Bayern München till sommaren. Ett återkommande namn är Bayer Leverkusens tränare Jupp Heynckes, vars kontrakt dessutom går ut i sommar.

– Jag har fört flera samtal med Jupp Heynckes de senaste veckorna, temat Bayern har inte dykt upp då, säger Leverkusens sportchef Rudi Völler till tyska TZ-Online.

Om det nu blir Leverkusen-tränaren som tar över erfar tidningen att det endast är en tillfällig lösning. Bayern Münchens huvudmål är att skriva kontrakt med Joachim Löw efter EM 2012.