Mats Hummels förlänger till 2014

Bekträftat: Dortmunds stjärnback skrev på i dag

FOTBOLL

Borussia Dortmund har gått som tåget i Bundesliga. Med ett ungt och spelstarkt lag leder de ligan överlägset.

Mats Hummels, 22, är en av lagets viktigaste spelare.

Efter 26 spelade matcher i Bundesliga ligger Borussia Dortmund etta med 61 poäng – nio poäng före tvåan Bayer Leverkusen.

Det svart-gula laget från Ruhr-området har gjort 53 mål framåt och endast släppt in 15. Lagets framgångar bygger på en ung, teknisk och kämpastark trupp.

Borussia Dortmunds ekonomiska muskler är väldigt små jämfört med andra europeiska storklubbar. Ändå har de förlängt kontrakten med en rad nyckelspelare som Marcel Schmelzer, Mario Götze, Sven Bender, Kevin Großkreutz och Roman Weidenfeller.

Skrev på i dag

Som ett sista steg i att behålla den framgångsrika spelartruppen under en lång tid har klubben förlängt med mittbacken Mats Hummels, 22.

Den tyske försvararens kontrakt gick ut sommaren 2013, men Dortmund ville förlänga det ytterligare, precis som de andra nyckelspelarnas kontrakt.

Tysk media har dessutom uppgett att Mats Hummels hade en klausul i sitt kontrakt, som innebar att han fick lämna klubben nästa sommar för åtta miljoner euro. En detalj som klubben säkerligen har tagit bort i det kontrakt mittbacken skrev under i dag.

Borussia Dortmunds filosofi är dock att aldrig kommentera detaljer i spelarnas kontrakt.

– Vi har i och med Mats förlängning bundit ännu en absolut nyckelspelare, som i framtidsplaneringen av laget spelar en betydande roll, säger sportchef Michael Zorc till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM