Magath får sparken

Schalke 04 låter tränaren gå: "Goda anledningar"

Foto: GETTY IMAGES
SPARKAD Felix Magath får lämna Schalke 04.
FOTBOLL

Felix Magath tog över Schalke inför förra säsongen. Då var han en firad guldtränare.

623 dagar senare får han sparken trots att han tagit laget till kvartsfinal i Champions League.

Tionde plats i Bundesliga med endast 33 poäng. Och Schalke 04 är inte på säker mark med endast fem poäng ner till kvalstrecket.

Men laget står i final i DFB-Pokal och är klara för kvartsfinal i Champions League.

Ett mer än hyggligt facit för den blå klubben från Ruhr-området. Dock inte tillräckligt för att tränaren ska få vara kvar.

I dag bekräftade klubben att Felix Magath, 57, får sparken med omedelbar verkan.

– Ur FC Schalke 04:s synvinkel finns det väldigt goda anledningar för denna seperation, säger klubbens ordförande Clemens Tönnis till klubbens hemsida.

Skapat kaos

Förra säsongen tog Felix Magath klubben till en förvånande andraplats i Bundesliga. Inför årets säsong sålde han av nästan hela laget, och köpte in ett nytt.

Resultaten i ligan har uteblivet medan det har gått bra i cuperna, men framförallt har klubbens supportrar upprörts över Felix Magaths sätt att radera ut klubbkänslan.

Besvikelsen bland lagets anhängare har varit stor när de har fått se sina favoritspelare lämna klubben – och ersättas av okända föredettingar samt några stjärnor i form av Raúl och Klas-Jan Huntelaar.

Felix Magath har sett till att skaffa sig absolut beslutsmakt i klubben och har ett flertal gånger kvävt supportarnas inflytande.

Assisterande tar över

Nu fick det vara nog och i dag meddelade klubben att Felix Magath avgår med omedelbar verkan.

I tysk media har det spekulerats i att lagets tränare mellan åren 2004 till 2005, Ralf Rangnick, är den hetaste kandidaten till att ta över tränarjobbet.

Felix Magaths assisterande tränare Seppo Eickhorn kommer att leda laget under tiden klubben söker efter en ersättare.