På väg att säljas – och han ska ersätta

”Vi får tala om det”

Foto: AP
FOTBOLL

Tyska Bild skrev nyligen att Real Madrid jagar Dortmunds mittfältare Nuri Sahin.

Nu avslöjar klubben att 22-åringen nobbat ett nytt kontrakt och kan säljas.

– Om Nuri har ett bud från Barcelona eller Real Madrid har han självklart sin fulla rätt att tala med oss om det, säger ordföranden Hans-Joachim Watzke till Bild.

Dortmunds linje har tidigare varit att mittfältaren och spelmotorn Nuri Sahin inte är till salu.

Kan lämna för 54 miljoner

– Om någon vill köpa våra spelare får de erbjuda två oljekällor – minst, har klubbens ordförande Hans-Joachim Watzke bland annat sagt.

Men nu vänder klubben. Sahlin har nobbat ett nytt kontrakt med Dortmund som nu är beredda att lyssna på bud på 22-åringen.

– Om Nuri har ett bud från Barcelona eller Real Madrid har han självklart sin fulla rätt att tala med oss om det. Då skulle vi sätta oss ner och diskutera det, säger ordföranden Hans-Joachim Watzke till Bild.

De tyska ligaledarens problem är att Sahlin har en klausul i sitt kontrakt som tillåter honom att lämna för så lite som 54 miljoner kronor.

Bekräftar försök att få ersättare

– Vi har redan försökt att förlänga kontraktet men inte lyckats, säger Watzke.

Ytterligare ett tecken på att Sahlin nu kommer att lämna i sommar är att Dortmund bekräftar att de kommer att försöka värva Nürnbergs Ilkay Gundogan som ersättare på mittfältet.

– Vi skulle verkligen vilja ha honom om förutsättningarna är de rätta, vilket innebär att vi måste komma överens med både honom och Nürnberg. Om Ilkay Gundogan vill ta nästa steg i sin sportsliga utveckling skulle han komma till rätt plats här, säger Watzke.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga