Berg tvingas tillbaka till tyska Hamburg

Svensken opereras på onsdag

FOTBOLL

Marcus Berg fick under helgen utstå burop från PSV Eindhovens supportrar. Och turerna kring anfallarens framtid har varit många. Nu talar det mesta för en säsong i Hamburg.

– Han kommer att tillhöra vårt lag till sommaren, säger Carl-Edgar Jarchow.

Foto: scanpix
Anfallaren får lämna sina lagkamrater i PSV.

Tyska Hamburger SV har storsatsat för att etablera sig i toppskiktet av Bundesliga. Men laget har inte lyckats att kvalificera sig för spel i Europa denna säsongen och inte förra heller. Och det har hänt mycket i föreningen under tiden.

Ett flertal spelare har lånats ut, tränare och sportchefer har lämnat sina jobb och alldeles nyligen uppdagades det att klubben är tungt skuldbelastad. En av spelarna som lånades ut är som bekant Marcus Berg, då klubben ville ge honom speltid.

I ett försök att få klubben på fötter igen har Frank Arnesen från Chelsea kontrakterats som sportchef. Och den tillfällige tränaren Michael Oenning har fått sitt kontrakt förlängt till 2013.

Nu har arbetet med nästa säsongs trupp påbörjats.

Stor ombyggnad

Hamburg har redan bekräftat att Piotr Trochowski går till Sevilla samt att Tunay Torun ansluter till nykomlingen Hertha Berlin.

Dessutom ska Ruud van Nistelrooy, Collin Benjamin, Eric Maxim Choupo-Moting och Frank Rost lämna hansaklubben, för att minimera skulderna.

Även spelare som Joris Mathjisen, Eljero Elia och Guy Demel kan lämna laget.

– Det finns förfrågningar om ett antal spelare, som kan behöva förhandlas en gång till. Ingen är längre osäljbar, säger klubbens vd Carl-Edgar Jarchow till Hamburger Abendblatt.

Marcus Berg återvänder

Spelarna som har varit utlånade under säsongen har tidigare uppgetts vara borträknade från Hamburgs framtidsplaner.

Bland annat David Rozehnal och Alex Silva har fått veta att de inte har någon framtid i klubben.

Men nu talar det mesta för att Marcus Berg trots allt får spela med Hamburg nästa säsong. Anfallaren kommer att genomgå en höftoperation på onsdag för att vara redo inför den kommande försäsongen med den nye tränaren Michael Oenning.

Därmed missar han även resten av säsongen med Eindhoven.

– Marcus Berg lyckades inte riktigt att etablera sig i PSV Eindhoven, därför kommer han att tillhöra vår trupp till sommaren, säger Carl-Edgar Jarchow till Hamburger Abendblatt.

Berg uppges ha en utköpsklausul i sitt lånekontrakt med den holländska klubben - men Eindhoven behöver spara och verkar inte vara intresserade av att köpa loss anfallaren.

Den 24 år gamle svensken har sammanlagt spelat 40 matcher för Eindhoven och gjort elva mål samt sju assist den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM