Butt förlänger med Bayern München

Talangen Kraft lämnar – fortsatt jakt på Neuer

Foto: AP
Rutin. FC Bayern har säkrat rutinerat sällskap även nästa säsong.
FOTBOLL

Bayern München rustar upp laget efter säsongens besvikelser - men inte till vilket pris som helst.

Drömvärvningen Manuel Neuer ser ut att bli en dyr affär, under tiden förlänger München därför med veteranen Hans-Jörg Butt, 36.

– Jörg Butt är en förstaklassig målvakt, säger Karl-Heinz Rummenigge.

Stortklubben Bayern München har ingen chans på ligatiteln sedan Borussia Dortmund säkrat den under helgen. Än värre är att det inte ens är säkert att laget klarar av att ta den tredje platsen i Bundesliga - som innebär kvalspel till Champions League.

De tyska giganterna kommer som vanligt att spendera stora summor på nya spelare efter en säsong där målen inte har uppnåtts.

Neuer en dyr historia

Den spelare som det har ryktats mest om är Schalke 04:s stjärnmålvakt Manuel Neuer, 25. Landslagsmannen har själv sagt att han vill lämna sin moderklubb - och gå till ett tyskt lag.

– Vi för samtal med Schalke, men jag är inte lika optimistisk som många medierapporter är, säger klubbens vd Karl-Heinz Rummenigge till tyska Sky.

Anledningen är att Schalke vill få ordentligt betalt.

– Bayerns anbud är inte tillräckligt bra. Vi har genererat inkomster och kan klara av att behålla honom, säger managern Horst Heldt till Sky.

Manuel Neuers kontrakt går ut 2012, Bayern Münchens erbjudande är den skuldtyngda klubbens sista chans att få betalt för målvaktsstjärnan.

Förlänger med Butt

Storklubbens rutinerade målvakt Hans-Jörg Butt har under den tillfällige tränaren Andries Jonker tagit tillbaka sin plats som förstemålvakt från talangen Thomas Kraft.

Det var länge oklart om 36-åringen ville stanna kvar i München, med tanke på att Neuer kommer att bli det ohotade förstavalet i mål.

Men i dag meddelar klubben att 36-årige Butt har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Jag är väldigt glad över att han vill stanna i FC Bayern ännu ett år. Detta är även vår nye tränare Jupp Heynckes önskan, säger Karl-Heinz Rummenigge till klubbens hemsida.

Samtidigt bekräftar man att den talangfyllde målvakten Thomas Kraft, 22, inte vill förlänga sitt utgående kontrakt. 22-åringen slog igenom på allvar när han storspelade mot Inter på San Siro i Champions League.

Men när allt talar för Manuel Neuer kommer till klubben, antingen denna sommar eller nästa, väljer han nu att lämna.

– Thomas Krafts mål är givetvis att bli nummer ett. Detta kan vi inte garantera honom, säger sportchefen Christian Nerlinger till klubbens hemsida.

Enligt tyska medieuppgifter kommer Thomas Kraft att skriva på för den nyuppflyttade huvudstadsklubben Hertha Berlin.

ARTIKELN HANDLAR OM