"Vill förhandla med Bayern München"

Storklubben på jakt efter succéanfallaren

FOTBOLL

Med Bayern Münchens mått mätt har säsongen varit en besvikelse.

Nu jobbar klubben på att förstärka laget under sommaren. Cottbus anfallare Nils Petersen kan bli första nyförvärvet.

– Nils kom in på mitt kontor och frågade om han fick inleda förhandlingar med FC Bayern, säger lagets tränare Claus Dieter Wollitz.

Ett stort antal namn kopplas samman med storklubben Bayern München. Och det mesta talar även för att de kommer att spendera stora summor på nya spelare inför nästa säsong.

München åkte ut mot Inter i åttondelsfinalen av Champions League, de åkte ut mot Schalke 04 i Tyska Cupen och de har ännu inte säkrat tredjeplatsen i Bundesliga.

Detta dystra facit har fått storklubben att agera. Jupp Heynckes har redan presenterats som lagets nye tränare.

Schalkes målvakt Manuel Neuer har länge uppgetts vara väldigt nära en övergång - nu är även Nils Petersen, 22, nära Bayern München.

"Han har potential"

Enligt uppgifter till den tyska nyhetsbyrån SID kommer Petersen och München att inleda förhandlingar nästa vecka.

22-åringens nuvarande arbetsgivare Energie Cottbus spelar i Bundesliga två och kommer inte att ta steget upp till nästa säsong.

Tyske Nils Petersen har imponerat stort och gjort 24 mål i seriespelet - mer än någon annan spelare i ligan.

Anfallaren är namnet på flera sportchefers läppar, då han uppges ha en klausul i kontraktet som låter honom går för omkring tre miljoner euro.

Enligt SID har elva Bundesliga-klubbar hört av sig till Energie Cottbus, men anfallaren verkar ha bestämt sig för Bayern München.

– Nils har fötterna på jorden och är klok. Han har potential för Bundesliga, även för Bayern, säger Claus Dieter Wollitz på en presskonferens.

ARTIKELN HANDLAR OM