Arsenal intresserat av supertalangen

Dortmund: Säljer inte ens för flera oljekällor

Foto: Scanpix
Succé. Mario Götzes säsong har varit en framgångssaga, men Dortmund håller hårt i sin juvel.
FOTBOLL

Han är en av de största talangerna inom tysk fotboll.

Den här säsongen har han slagit sig in i mästarlaget Dortmunds startelva - 18 år gammal.

Nu uppges Arsenal vara intresserat av Mario Götze.

Borussia Dortmund är klara mästare i Bundesliga och en stor del i lagets framgång kan tillskrivas supertalangen Mario Götze, 18.

Den offensive mittfältaren har spelat 32 matcher för Dortmund i ligan och stått femton assist och sex mål.

Han hyllas av sin tränare och sina lagkamrater och landslagets sportchef Matthias Sammer anser att han är en av de största talangerna som tysk fotboll någonsin sett.

Uppenbarligen håller även Joachim Löw med om detta, som lät Mario Götze debutera för landslaget i november - som en av de yngsta spelarna någonsin.

Nu uppger tidningen The Mirror att Arsenals scouter som har bevakat spelare i Tyskland rekommenderar Götze för Arsène Wenger.

Ersätta Nasri

Wengers scouter håller Mario Götze högt, och enligt The Mirror kan intresset konkretiseras om Samir Nasri inte vill förlänga sitt kontrakt med klubben.

Om fransmannen inte förlänger med antas Arsenal vilja sälja honom för att undvika att han lämnar utan ersättning nästa sommar.

Men Borussia Dortmund håller hårt i sina spelare och det ser ut att bli svårt för Arsène Wenger att ersätta Samir Nasri med Mario Götze.

– Mario är osäljbar. Vi släpper honom inte ens för ett flertal oljekällor, säger lagets ordförande Hans-Joachim Watzke till Bild.

Den 18-årige talangen förlängde sitt kontrakt tidigare under säsongen, och skrev på till sommaren 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM