Presidenten hånade motståndaren

Hans-Joachim Watzke: Jag förväntar mig en ursäkt

FOTBOLL

Eintracht Frankfurt är i fritt fall - i lördags förlorade de med 0–2 mot Köln.

Fansen stormade planen och när klubbens president försökte få kontroll över situationen skrek han "då slår vi skit-BVB" till de upprörda supportrarna.

– Det var riktigt oförskämt, säger Dortmunds ordförande.

Eintracht Frankfurt inledde säsongens Bundesliga på ett strålande sätt, och Michael Skibbes lag var med i kampen om den åtråvärda femteplatsen när serien vände i januari.

Men en osannolik måltorka resulterade i att Skibbe sparkades och ersattes av Christoph Daum. Den profilstarke tränarens uppdrag var nu att rädda kvar Frankfurt i Bundesliga - drömmarna om Europa var sedan länge begravda.

Men inte heller Daum har fått ordning på laget. I lördags förlorade de hemma mot Köln med 0-2. För bortalagets del fanns det anledning att fira - kontraktet var säkrat.

Hemmalaget Frankfurt är dock hopplöst fast i bottenträsket efter helgens förlust. Med 34 poäng ligger de på näst sista plats i Bundesliga.

Konkurrenterna Borussia Mönchengladbach och Vfl Wolfsburg har 35 poäng.

Fansen stormade planen

Efter slutsignalen stormade omkring 150 upprörda hemmasupportrar in på plan. De spelare som fortfarande var kvar på gräset flydde snabbt in i omklädningsrummen.

När fansen stormade planen för att visa sitt missnöje med Frankfurts prestationer vandaliserades delar av arenan, och bland annat förstördes en specialkamera som värderas till 600 000 euro.

Polisen försökte kontrollera de upprörda folkmassorna med pepparsprej och batonger.

Eintracht Frankfurts sista match för säsongen spelar de nästa vecka - på bortaplan mot mästarna Borussia Dortmund.

I ett försök att lugna de upprörda supportrarna kom klubbens president Peter Fischer in på plan med en megafon i handen. Men i talet skrek han "på lördag slår vi skit-BVB".

Något som nu upprör Dortmunds ordförande Hans-Joachim Watzke.

"Förväntar mig en ursäkt"

Lagen drabbar samman på lördag och det tyska fotbollsförbundet känner tillsammans med Borussia Dortmund en stor oro inför den matchen.

Och Watzke tycker inte att Peter Fischer underlättade situationen.

– Jag förväntar mig en ursäkt. Herr Fischer begår ett stort misstag om han tror att fred uppnås genom att förolämpa oss. Det här beteende är inte värdigt av en president, säger han till Kicker.

Frankfurts ordförande beklagar sig över det som har hänt.

– Det här var den absoluta lågpunkten under mina åtta år, säger Heribert Bruchhagen till Kicker.

Säkerheten kommer nu att höjas inför lördagen när Dortmund ska fira sin ligatitel - samtidigt som Frankfurt kanske skickas ner till Bundesliga två.

ARTIKELN HANDLAR OM