Bekräftat: Neuer klar för ny klubb

”Vi har nått en överenskommelse”

Foto: AP
FOTBOLL

Manchester United uppges ha funnits med i jakten på Manuel Neuer men det blir inte Premier League för den tyske landslagsmannen.

25-åringen är istället klar för Bayern München.

– Våra chefer har lyckats nå en principiell överenskommelse med Schalke 04, säger Bayerns president Uli Hoeness till tyska Sky.

Manuel Neuer gjorde succé för Schalke i Champions League och hyllades stort efter den första semifinalen i turneringen mot Manchester United.

Formella avtalet dröjer

– Det var en av de bästa insatserna jag sett av en målvakt mot United, sade Manchester-lagets manager Sir Alex Ferguson.

Det spädde på ryktena att 25-åringen var på väg till den engelska storklubben men alla sådana skriverier dör nu definitivt. Bayern Münchens president Uli Hoeness bekräftar istället att Neuer i praktiken är klar för storklubben.

– Våra chefer har lyckats nå en principiell överenskommelse med Schalke 04. Den enda frågan nu är om de vill göra affären formell, säger Bayerns president Uli Hoeness till tyska Sky.

Cupfinalen kvar

Anledningen till att det dröjer med de sista papprena är att Schalke fortfarande har tyska cupfinalen mot Duisburg kvar på säsongen.

– De måste bestämma om det är psykologiskt fördelaktigt att offentliggöra affären innan den matchen, säger Hoeness.

Enligt tysk press landar prislappen för Neuer på mellan 160 och 180 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM