Frings lämnar Bremen

Efter 326 matcher: inget nytt kontrakt

FOTBOLL

Werder Bremens mittfältsgeneral Torsten Frings, 34, bekräftar att han inte har fått något nytt kontrakt med klubben.

– Det måste jag acceptera. Det är synd, jag hade hellre tagit adjö efter en framgångsrik säsong, säger han.

Foto: Foto: Getty
Frings. Lagkapten och nyckelspelare.

Tyska Werder Bremen måste spara in på löneutbetalningar efter fiaskosäsongen i Bundesliga. Laget slutade till sist på plats tretton. Förra säsongen avslutade Bremen säsongen som trea.

Sportchefen Klaus Allofs och tränaren Thomas Schaaf uppges nu vilja bygga om laget. Dels för att få in lite nytt blod, dels för att spara in på några tunga löneposter.

Enligt Kicker tjänar 34-årige Torsten Frings fyra miljoner euro om året, och är därmed en av de bäst betalda spelarna i truppen. I dag ska Werder Bremen bekräfta att Torsten Frings kontrakt inte förlängs, enligt Kicker.

"Inte erbjudit mig kontrakt"

Torsten Frings har spelat 402 matcher i Bundesliga, varav 326 har varit för Werder Bremen. Den slitstarke mittfältaren har även spelat 79 A-landskamper för Tyskland.

Men nu verkar han alltså ha gjort sin sista match i Bundesliga.

– Klubben har inte erbjudit mig något nytt kontrakt, säger han till Kreiszeitung Syke.

Det mesta talar dock för att Torsten Frings vill fortsätta med fotbollen, och att en klubb i USA eller Förenade Arabemiraten ligger närmast till hands.

Men Torsten Frings är fåordig när det gäller framtiden, utan bekräftar i stället bara att spelarkarriären i Werder Bremen är över.

– För mig handlar det inte om pengar. Jag har inte fått något erbjudande som jag har kunnat tacka nej till, eftersom att det inte finns något, säger han till Kreiszeitung Syke.

Mittfältsgeneralen har spelat för Werder Bremen mellan 1997 till 2002 samt från 2005 till 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM