Här örfilas stjärnan

Neuer vill lämna Schalke - påhoppad under firandet

FOTBOLL

I lördags vann Schalke 04 med 5-0 mot MSV Duisburg i Tyska Cupen.

I går åkte laget genom staden för att fira med fansen, mitt i festen tar sig någon fram och örfilar Manuel Neuer, 25.

Schalke har misslyckats i Bundesliga, men det har gått bättre i cuperna. Laget nådde semifinal i Champions League och i lördags vann de den Tyska Cupen mot MSV Duisburg, från andraligan.

Matchen slutade till sist med förkrossande 5-0, den högsta segern i cupfinalen sedan 1935.

I går firades laget sedvanligt hemma i Gelsenkirchen. Tränare, ledare och spelare åkte tillsammans genom staden och visade upp sig för de stora folkmassorna.

Plötsligt tar sig någon fram - och örfilar målvakten Manuel Neuer.

Upprörda supportrar

Anledningen till tilltaget beror på Manuel Neuers förmodade övergång till Bayern München.

Även om vissa supportrar har förlikat sig med tanken på att Schalke-sonen lämnar för rivalen, finns det fortfarande grupperingar som kallar 25-åringen för förrädare och andra mindre smickrande saker.

Neuer, som satt i samma vagn som reservmålvakten Mathias Schober, såg märkbart chockerad ut efter den okände mannens tilltag.

Direkt efter incidenten höjdes säkerheten kring 25-åringens vagn.

Erbjuds nytt kontrakt

Trots gårdagens pinsamma scener kämpar Schalke vidare, och rustar inför nästa säsong.

Klubben har nyligen säkrat nya inkomster från Gazprom, och enligt Bild tänker Schalkes ordförande Clemens Tönnies försöka övertyga Neuer att stanna.

Tidningen uppger att ordföranden är beredd att erbjuda målvakten en lön på sju miljoner euro per säsong - om han skriver på för fyra år.

– Jag låter inte Manuel Neuer lämna så enkelt. Han är som en son för mig. Jag är starkt emot denna transfer, säger han till Bild.

Manuel Neuer själv är fåordig angående sin framtid, men berättade i april att han inte tänker förlänga sitt kontrakt som går ut 2012.

ARTIKELN HANDLAR OM