Supertalangen kan tänka sig att stanna

Götze: Trivs väldigt bra här

FOTBOLL

Borussia Dortmunds mittfältsstjärna Mario Götze, 19, har varit ett hett ämne under vinteruppehållet.

De europeiska toppklubbarna uppges stå på kö för att köpa loss den unge tysken – men i stället kan det bli tal om en förlängning.

– Borussia Dortmund, med tränare och med laget, är helt enkelt väldigt bra som helhetspaket, säger han.

Foto: AP
Kan stanna.

Mario Götze slog igenom med dunder och brak förra säsongen. Han var en av Bundesligas bästa mittfältare och belönades med en plats i Joachim Löws landslag. 19-åringen valde att stanna kvar i Borussia Dortmund och har nu fortsatt sin utveckling.

På 14 ligamatcher har Mario Götze gjort fem mål och fem assist – något som har gjort att storklubbarna i Europa fortfarande bevakar honom intensivt.

Under vintern har det ryktats om intresse från Real Madrid, Barcelona, Arsenal och Manchester United.

Kan tänka sig att förlänga

Mario Götzes kontrakt med Borussia Dortmund sträcker sig till sommaren 2014, ett avtal som kan komma att förlängas.

– Ja, det är klart att jag kan tänka mig att förlänga med Dortmund. Jag har hela tiden betonat att jag trivs väldigt bra här. Och det har inte förändrats. Här har jag min familj och mina vänner, säger han till Bild Zeitung.

19-åringen bor fortfarande hemma hos sina föräldrar och har blivit god vän med många i laget. Till sommaren kommer dessutom Marco Reus, 22, från Borussia Mönchengladbach.

– Jag har lärt känna honom i landslaget. Min äldre broder Fabian har spelat tillsammans med honom i Dortmund. Jag kan nästan inte vänta på att få spela med honom, säger Mario Götze till Bild.

ARTIKELN HANDLAR OM