Domaren dömde under falskt namn

Lade till tio minuters tilläggstid

Foto: Scanpix.
Markus Rosenberg, Werder Bremen.
FOTBOLL

Markus Rosenbergs Werder Bremen har nyligen kommit hem från turkiska Belek.

Det starkaste minnet från träningslägret är säkert matchen mot AZ Alkmaar – där en avstängd domare tog hand om visselpipan.

- Vi blev misstänksamma när domaren lade till tio minuters stopptid, säger klubbens ordförande Klaus Allofs.

I ett regnigt Turkiet har Werder Bremen drillats hårt under ledning av Thomas Schaaf. Spelarna har säkerligen samlat på sig viktiga erfarenheter – men det mest kuriösa skedde under onsdagens träningsmatch mot AZ Alkmaar.

Werder Bremen har väntat i fyra år på att få vinna en match i Belek, när Rasmus Elm sedan tog tillvara på en tveksamt dömd straff såg det ut som om att tyskarna skulle få vänta ytterligare ett år på en seger. Men Bremen kvitterade, och vände på matchen, efter mål från Mehemet Ekici och Sebastian Prödl.

En tveksamt dömd straff är kanske inget man reagerar på – men när domaren lade till tio minuters stopptid var det många som höjde på ögonbrynen.

- Jag trodde att han ville låta matchen hålla på tills det var frukostdags, säger Werder Bremens tränare Thomas Schaaf till Kicker.

Dömde utan licens

Bulgariske domaren Raitscho Raitschev skulle ha dömt matchen, men var hemma och vilade på grund av en skada. Lutschesar Ionov tog hand om pipan i stället och lurade alla när han utgav sig för att vara Raitscho Raitschev.

- I framtiden kommer vi att vilja titta på domarnas pass i samband med träningsmatcher för att undvika sådant här, säger Klaus Allofs till klubbens hemsida.

Efter matchen framkom det uppgifter om att Ionovs domarlicens drogs in av det bulgariska fotbollsförbundet förra året.

- Det här historien övertygar oss om att beslutet vi fattade i fjol var rätt, säger Kostadin Kostadinov på bulgariska fotbollsförbundet till TT.

Ärendet har nu lämnats över till Uefa för vidare utredning.