Hälsenan kommer plåga honom resten av livet

Foto: Scanpix.
Per Nilsson, FC Nürnberg.
FOTBOLL

Per Nilsson är äntligen friskförklarad enligt Nürnbergs läkare.

Men en inflammerad hälsena kommer plåga honom varje dag i resten av hans liv.

– Smärtan är helt horribel, säger Nilsson till eurosport.se.

Förra säsongen spelade Per Nilsson hälften av FC Nürnbergs matcher och gjorde även sitt första mål i Bundesliga.

Den här säsongen har det dock inte blivit en enda ligamatch. Orsaken är en kronisk inflammation i hälsenan.

– Det har varit en otroligt jobbig skada. Jag har aldrig varit skadad förut, men nu har jag haft knäskadan och så det här, säger Per Nilsson till eurosport.se.

– Nu är jag officiellt friskförklarad äntligen och tränaren har sagt att jag är aktuell för bänken på lördag och kanske till och med spela tio minuter i slutet om det behövs.

”Armbåge i ansiktet”

Trots att han är friskförklarad lider försvararen enormt. Hälsenan gör ont även utan fotbollen och kan komma att göra så resten av livet.

– Den är otroligt känslig just nu. Skulle jag få en spark där till exempel så skulle det nog bli en armbåge i ansiktet som svar. Smärtan är helt horribel. På träningen häromdagen så rensade jag med vänstern och råkade träffa bollen lite med hälsenan. Det gjorde så ont, säger Nilsson.

Tvingas värma en kvart

– Jag måste värma upp hälsenan en kvart innan vi har den vanliga uppvärmningen och när jag vaknar på morgonen är det stelt. Men det är så det är. När man var ung körde man bara på, nu är det inte så enkelt längre.

Den 29–årige försvararen hoppas dock att han har några år kvar av karriären.

– Jag tänker mig att jag har i alla fall fem år kvar på toppnivå och då får man kriga sig igenom de fem åren, säger han till eurosport.se.