Två stjärnor i fokus i klassikermötet

”En match med mycket sprängkraft”

Foto: SCANPIX
Bastian Schweinsteiger och Marco Reus.
FOTBOLL

Vintervilan är över och Bundesliga rivstartar med mötet mellan Borussia Mönchengladbach och Bayern München - där två landslagsspelare står i fokus.

Bastian Schweinsteiger är tillbaka från sin skada och Marco Reus spelar sin första match sedan övergången till Dortmund blev klar.

- Jag hoppas att Marco inte överdriver, då han vill sätta Bayern på plats, säger klubbens sportchef Max Eberl.

Ett fem veckor långt vinteruppehåll är över och Bundesliga inleds ikväll med klassikermötet mellan de forna giganterna från Mönchengladbach mot rekordmästarna från München. En hel del har hunnit hända sedan den första matchdagen, då Mönchengladbach överraskande vann på bortaplan mot München efter att Manuel Neuer strulat med bollen.

Lucien Favres Borussia är fortfarande ligans stora överraskning och ligger bara fyra poäng bakom ligaledarna. Men Bayern München reste sig efter nederlaget och har sedan dess varit Tysklands bästa lag.

När klubbarna nu drabbar samman ikväll vill gästerna revanschera sig – med Bastian Schweinsteiger som åter är redo för spel efter nyckelbensbrottet i november.

- Det är spelaren som allt går igenom. Bastian behöver nu några tuffa matcher. Bayern München i Mönchengladbach, det är alltid något speciellt. Traditionsmässigt är det en match med mycket sprängkraft, säger Bayerns tränare Jupp Heynckes, som gjorde stor succé som spelare i Mönchengladbach, till bundesliga.de.

Reus hoppas på stöd

Bastian Schweinsteiger själv ser fram emot att få spela fotboll igen och brinner inför vårens alla utmaningar. Landslagsmannen vet dock att det är en tuff match som väntar.

- Gladbach har spelare med enorm kvalitet, Juan Arango eller Mike Hanke – inte bara Reus. Men vi har dock en klart bättre kvalitet i laget och vi har en revansch att utkräva, säger han till bundesliga.de.

Hemmalagets störste stjärna, Marco Reus, förkunnade under vinteruppehållet att han kommer att spela för sin moderklubb Borussia Dortmund till sommaren. Ett beslut som har väckt starka reaktioner över hela Tyskland – och framför allt i München då även de var intresserade av supertalangen.

Kvällens match blir den första inför hemmapubliken sedan övergången blev officiell.

- Laget kommer att få ett massivt stöd. Som en del av laget hoppas även jag på att få stöd, säger han på en presskonferens.

Om Marco Reus kan bära sitt lag till seger blir han inte bara hjälte i Mönchengladbach, utan även hos sin kommande arbetsgivare Dortmund, som ligger tre poäng bakom Bayern München.