Mönchengladbach körde över rekordmästarna

Nordtveit: Hela laget jobbade stenhårt

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Bayern München hade hoppats på en vinst i kvällens toppmöte mot Borussia Mönchengladbach.

Men i stället för att rycka i tabelltoppen åkte ligaledarna hem med svansen mellan benen efter 3-1-förlusten.

- Vi spelade ett bra försvarsspel och utnyttjade våra chanser framåt, säger Patrick Herrmann,

Ligaledarna från Bayern München hade ett perfekt träningsläger i ryggen och ville sända ut ett meddelande till konkurrenterna genom att vinna mot Borussia Mönchengladbach i kväll.

Inför matchen pratades det om att München ville ta revansch för den snöpliga 0-1-försluten på Allianz Arena i höstas. År 2012 fick dock den sämsta möjliga starten för giganterna från München.

Efter bara elva minuter misslyckades Manuel Neuer med en rensning och landslagsmålvakten kunde se hemmalagets stjärna Marco Reus lägga in bollen i öppet mål. Precis som i mötet i München var det Neuers tabbe som skulle sänka Bayern.

- Vi vann med 1-0 sist och vinner även i år. Det är en bra start som vi ska spinna vidare på. Hela laget jobbade stenhårt och vi sprang väldigt mycket, säger Mönchengladbachs norske mittfältare Håvard Nordtveit till Eurosport.

Gjorde mål i comebacken

För München inleddes matchen med en riktig kalldusch, och Manuel Neuer fick ironiska applåder varenda gång han lyckades ta hand om bollen utan att slarva. Men det skulle bli ännu värre.

I matchens 41:a minut tappade Arjen Robben bollen och förstärkte en kontakt med Juan Arango, men domaren lät spelet fortgå och Mike Hanke kunde servera Patrick Herrmann till 2-0.

Dessförinnan hade Mario Gomez sylvassa nick stoppats av storspelande Marc-André ter Stegen i hemmalagets mål.

Innan matchen var över hann Marco Reus spela fram Patrick Herrmann till 3-0. Bayern Münchens tränare, Jupp Heynckes, lät comebackande Bastian Schweinsteiger spela hela matchen och landslagsmittfältaren dundrade upp en flipperboll i nättaket. Närmare än så kom dock aldrig Bayern – matchen slutade 3-1.

”Kan fortfarande förbättra”

Fotbollsåret 2012 kunde inte ha börjat på ett bättre sätt för överraskningslaget Borussia Mönchengladbach. Det klassiska storlaget ligger nu bara en poäng bakom Bayern München i tabellen.

Matchens stora hjälte var ynglingen Patrick Herrmann, som konstant hotade bortalagets försvar och överlistade Manuel Neuer vid två tillfällen.

- Man drömmer alltid om att få göra en sådan här match. Jag är nöjd med min insats men det finns fortfarande många saker jag kan förbättra, säger matchhjälten till Eurosport.

Oscar Wendt satt på bänken hela matchen och fick se sina lagkamrater storspela mot rekordmästarna.

Bayern Münchens förlust öppnar dörren för Schalke 04 och Borussia Dortmund, som spelar i morgon respektive på söndag.