Ny mittback ska lösa Bremens försvarskris

20-åring klar för klubben

Foto: Scanpix
François Affolter.
FOTBOLL

Werder Bremens sportchef Klaus Allofs har nu hittat sin nye mittback – och det är inte AIK:s Alexander Milosevic.

Schweizaren François Affolter, 20, skrev i dag på för Bremen.

- Det har alltid varit min dröm att spela för ett konkurrenskraftigt europeiskt lag, säger han.

Per Mertesacker är sedan länge borta. Försvarsgeneralen Naldo dras med en knäskada, Sebastian Prödl har nyligen opererats för en ansiktsfraktur och Andreas Wolf har sålts till AS Monaco.

Försvarskrisen i tyska Werder Bremen har varit minst sagt påtaglig – men i dag kan klubben presentera ett nyförvärv.

20-åring från Schweiz

François Affolter, 20, från schweiziska Young Boys Bern är klar för klubben.

- Vi är väldigt nöjda med att François kommer till oss. Trots sin ålder är han väldigt rutinerad. Vi är säkra på att han kan utvecklas hos oss, men även hjälpa oss direkt, säger Klaus Allofs till klubbens hemsida.

Affolter räknas som en av de största försvarstalangerna i Schweiz och har spelat fyra matcher med landslaget.

Milosevic inte aktuell

Den sedvanliga läkarundersökningen avklarades i dag och Affolter har nu skrivit på ett lånekontrakt som sträcker sig över ett år. Werder Bremen har dock förhandlat in en utköpsklausul i kontraktet med Young Boys och kan således köpa loss 20-åringen för en fast summa.

- Det här är en jättechans för mig. Jag får hjälpa laget att åter nå de europeiska turneringarna, säger han till klubbens hemsida.

François Affolter har fått snålt med speltid i Young Boys sedan Christian Gross tog över som tränare i somras. Affären innebär även att svenske Alexander Milosevic får söka sig efter en annan klubbadress. Enligt tyska tidningen Kicker föll affären då Milosevic rehabiliterar sin fotskada och Werder Bremen behöver förstärka försvaret på en gång.

Sedan tidigare har tysk media rapporterat att Hertha Berlin och 1. FC Köln är intresserat av Milosevic.

Denni Avdic tillbaka

Det är inte bara den nye mittbacken som står för positiva rubriker i Bremen-lägret. Enligt klubbens officiella hemsida kunde Denni Avdic, 23, äntligen börja träna med laget igår. Den svenske anfallstalangen har varit mer eller mindre skadad sedan april 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM